Rea!

Peter Jihde: Jihdes Diabetes – En match för livet

219,00 kr 179,00 kr

Denna signerade bok har en mindre fraktskada (lite vikt i ena kanten) och finns bara i ett exemplar, som är kraftigt nedsatt.

Boken är skriven av Peter Jihde tillsammans med hans fru Karin. I boken berättar Peter Jihde öppet och mycket personligt om sitt liv, både kring diabetes och utanför.

OBS! Ingen bytesrätt av rea-produkter. 

 

I lager

Artikelnr: 4003 Kategori:

Beskrivning

Jihdes diabetes – en match för livet” är skriven av Peter Jihde och hans fru Karin Jihde. I boken berättar Peter Jihde öppet och mycket personligt om sitt liv, både kring diabetes och utanför. Peter säger ”Det är ju hela familjens diabetes” och tar upp hur det påverkar familjen. Peters fru Karin har skrivit ett långt avsnitt om att vara anhörig.

Peter har även intervjuat andra om deras diabetes. Bland annat finns en intervju med Molly Sandén. Både Molly och Peter fick det ungefär samtidigt och har hanterat den på lite olika sätt. Men den intervjun som jag kanske gillar allra mest är den med Pär Zetterberg, en av Sveriges främsta fotbollsproffs. Peter har lyckats få alla han intervjuar att berätta öppet om sin diabetes och det känns som en förmån att få läsa dem.

I boken finns också recept, som ni som följer Peter på Instagram kommer att känna igen. Det finns en snabbkurs i diabetes, som är bra för vänner och anhöriga att läsa.

Peter Jihde fick diabetes typ 1 i 40-årsåldern

Peter Jihde fick diabetes typ 1 i slutet av 2012 och det uppmärksammades mycket i media. Peter arbetade då på TV4, som programledare och sportjournalist, och han gör det än idag. Peter är gift med Karin och i familjen finns flera barn.

Så här skriver förlaget: Mitt i livet, mitt i karriären och mitt i en familj fick Peter Jihde ett besked som vände upp och ner på allt – han hade fått diabetes typ 1. Han skulle aldrig mer kunna leva som tidigare, aldrig kunna ta ledigt från sin sjukdom.Hur hanterar man beskedet att man fått en dödlig sjukdom?  Det här är en bok om Peter Jihde bakom kameran – om hans resa från totalt mörker och förlorad livslust till att hitta vägar för att fortsätta göra det man älskar och få ett fantastiskt liv tillsammans med sin sjukdom.

Peter har diabetes typ ett; och han är långt ifrån ensam med sin diagnos. De olika formerna av diabetes är tillsammans en osynlig folksjukdom. Diabetes typ ett har ökat med 50 % på tre decennier. Ungefär var tionde människa i Sverige har idag förstadiet till diabetes typ två.

Trots detta saknade Peter information. Därför är denna bok också ett resultat av möten med experter och andra diabetiker. Vad äter man? Hur tränar man? Hur lever man – fullt ut?

 

Mer information

Vikt 0.7 kg

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Peter Jihde: Jihdes Diabetes – En match för livet”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *