Rea!

Flytande socker Gluco Gel flaska

109,00 kr 79,00 kr

Den här förpackningen av GlucoGel kommer dessvärre utgå. Därför har vi kraftig rea på de här sista flaskorna.

Supereffektivt flytande socker GlucoGel med god smak. Flaskan innehåller 32 gram glukos, är tillverkad av tålig plast och har en MYCKET praktiskt pip som gör det lätt att trycka in sockret i munnen. Flaskan är extra bra att ha bredvid sängen, vid riktigt lågt blodsocker nattetid.

Det flytande sockrets går att få i sig vid riktigt lågt blodsocker, när man inte kan tugga, mer info under Beskrivning. GlucoGel är en kvalitetsprodukt och kan fås på recept i Storbritannien.

Bäst före-dag är 2021-06-30, men precis som annat druvsocker kan det användas i många år efter.

I lager

Beskrivning

Gluco Gel är ett supereffektivt flytande socker med god smak. Gluco Gel höjer blodsockret mycket snabbt. Förpackningen innehåller 1 flaska med 32 gram glukos, flaskans innehåll väger 80 gram.

Förvara i rumstemperatur, om tuberna förvaras i kylskåp kan innehållet bli trögflytande. Det flytande sockret blir flytande igen, när innehållet blir varmare.

Det flytande sockrets största fördel är att det går att få i sig vid riktigt lågt blodsocker, när man inte kan tugga. Alla borde ha GlucoGel med sig i reserv!

Ska man simma, vara ute på sjön, segla jolle eller vindsurfa är flytande socker också perfekt, det är ingen risk att det flytande sockret blir förstört.

GlucoGel är tillverkat i Storbritannien och håller mycket hög kvalitet. I Storbritannien kan diabetiker får Gluco Gel på recept, något Diabetic Designed även kommer verka för i Sverige.

Ingredienser Gluco Gel

Avmineraliserat vatten, 40 % druvsocker, förtjockningsmedel: karboximetylcellulosa E466, surhetsreglerande medel: citronsyra E330, konserveringsmedel: kaliumsorbat E202, surhetsreglerande medel: natriumcitrater E331.

GlucoGel innehåller inga konstgjorda färgämnen.

Flytande socker vid riktigt lågt blodsocker – kraftig hypoglukemi

OBS! Om personen har lågt blodsocker och inte går att kontakta, ring alltid efter ambulans!

Om någon fått riktigt lågt blodsocker, men fortfarande är kontaktbar prova med att försiktigt trycka in lite GlucoGel flytande socker i munnen. Om personen börjar äta/dricka det flytande sockret, fortsätt försiktigt att trycka in mer, lite i taget. Var uppmärksam på att personen inte sätter i halsen. Personen bör bli piggare inom 10-15 minuter.

Är personen INTE kontaktbar kan man under tiden man väntar på ambulans, prova med det flytande sockret och/eller en spruta Glukagon. Glukaonsprutan fungerar dock bara om det finns en sockerdepå i personens kropp, har personen haft flera låga blodsockerfall tätt inpå är det bra att ta flytande socker också. Flytande socker kan aldrig skada i den här situationen, så länge personen inte sätter i halsen.

Försök gärna rikta var Gluco Gel flytande socker hamnar i munnen. Börjar personen svälja går det självklart bra att mata på, liksom hos personer som är kontaktbara. Det kan dock vara bra att lägga lite Gluco Gel flytande socker under överläppen eller mot kindväggen, det finns teorier om att sockret tas upp direkt härifrån. Det är inget vi vågar lova men vi skulle definitivt göra så här ifall vi själva var i samma situation.

Glöm inte att ha Gluco Gel hemma och på resa!

Mer information

Vikt 0.11 kg