FRIO Diabetes Kylfodral – Duo Svart

299,00 kr

Insulinet (och Glucagonet) tappar effekt när det blir över 30 grader varmt. Använd kylfodral för att skydda insulinet.

FRIO Duo är perfekt för insulinet du har med under dagen. I FRIO DUO ryms 2 insulinpennor utan tillbehör, 1 insulinpenna med Timesulin eller 1 adrenalinspruta.

Använder du insulinpennor med elektronik i, exempelvis Timesulin, lägg pennan i vattentät innerpåse eller i egen plastpåse så inte elektroniken skadas. Köper du den vattentäta påsen samtidigt som FRIO DUO får du väldigt bra pris med rabattkupong.

Mycket smidigt tillbehör som gör att inte insulinet skadas, rekommenderas.

I lager

Beskrivning

Fakta FRIO Diabetes Kylfodral Duo Svart

FRIO Diabetes Kylfodral Duo Svart passar till 2 insulinpennor, 1 Glucagonspruta eller 1 adrenalinpenna (liknande EpiPen).

Gör så här för att aktivera FRIO Diabetes Kylfodral Duo Svart

Den patenterade innerpåsen som innehåller kristaller, blötläggs i 5-8 minuter, torkas av och läggs in i ytterpåsen. Kristallerna har då övergått i gelé-form. Lägg in insulinet eller Glucagonet. Om pennan har elektronisk funktion, använd vattenskyddande hölje t.ex. en plastpåse.

FRIO Diabetes Kylfodral Duo Svart håller vanligen en temperatur runt 20-22 grader (inte kylskåpstemperatur) vilket räcker för att insulinet ska hålla under en längre period. Hur länge fodralet håller kylan beror på hur varmt det är runt omkring, kyleffekten blir bättre om fodralet luftas lite, t.ex. genom att skaka på det.

När det börjar bildas kristaller i gelén är det dags att blöta om kylfodralet. Vid omblötning ska fodralet blötläggas kortare tid, ca 2-4 minuter.

FRIO Diabetes Kylfodral Duo Svart känns torrt trots att vatten används som kylmedium. Ytterpåsen av Cambrelle® är luftig och en viktig del i kylfodralets funktion.

OBS! Kylfodralet behöver luftcirkulation för att fungera och för inte börja mögla. Förvara det aldrig i en plastpåse eller annan lufttät behållare! Ligger kylfodralet i en väska är det viktigt att lyfta upp det då och då och t.ex. skaka på det, så att det kommer ny luft.

För att ditt kylfodral ska hålla länge rekommenderar tillverkaren att inte använda det längre än 3 veckor i sträck.

När du använt FRIO Diabetes Kylfodral Duo Svart klart är det mycket viktigt att låta det torka. Kylfodralets innerpåse måste vara helt torr innan det läggs undan, det kan ta flera veckor att torka beroende hur varmt och fuktigt det är i luften. Lägg gärna kylfodralet i ett soligt fönster, och häng det kanske över något för extra luftcirkulation.

Här finns bruksanvisning med bilder: https://diabeticdesigned.se/diabetestips/kylfodral-for-insulin/kylfodral-bruksanvisning/

Mått FRIO Diabetes Kylfodral Duo Svart

Innerpåsens innermått: ca 8*18 cm
Ytterpåsen yttermått: ca 10*19 cm
Vikt torrt fodral: ca 25 gram

Mer information

Vikt 0.11 kg

Recensioner

  1. Bosse (verifierad ägare)

    Helt otroligt att det fungerar. Trodde aldrig jag skulle få användning för ett i Sverige – men denna sommar är inte normal. Chansa inte med insulinet – skaffa ett.

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *