FRIO Diabetes Kylfodral – Pump Svart

299,00 kr

Insulinet tappar effekt när det blir över 30 grader varmt. FRIO Original Pump är specialutvecklat för pumpar och går att fästa i bältet. Perfekt för varma dagar. Köp här!

I lager

Artikelnr: 5120 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Vilka insulinpumpar passar i FRIO Diabetes Kylfodral Pump Svart?

Detta unika kylfodral passar alla insulinpumpar med slang vi känner till. Det passar däremot inte till OmniPod.

Så här fungerar FRIO Diabetes Kylfodral Pump Svart

FRIO Diabetes Kylfodral Pump Svart består av en ytterpåse, en innerpåse som alstrar kyla och ytterligare en specialutformad innerpåse som skyddar elektroniken i pumpen mot fukt.

FRIO Kylfodral Pump Svart går att fästa i ett skärp eller bälte.

Den patenterade innerpåsen som innehåller kristaller, blötläggs i 5-8 minuter, torkas av och läggs in i ytterpåsen. Kristallerna har då övergått i gelé-form. Lägg innerpåsen med kylfunktion i ytterpåsen. Lägg in pumpen i innerpåsen mot fukt, och lägg därefter in den i kylfodralet. Det går även att rulla ihop slangen och ha inne i pumpfodralet, så att
Här finns bruksanvisning med bilder:
https://diabeticdesigned.se/kylfodral-insulinpump/

Kylfodralet håller vanligen en temperatur runt 20-22 grader (inte kylskåpstemperatur) vilket räcker för att insulinet ska hålla under en längre period. Hur länge fodralet håller kylan beror på hur varmt det är runt omkring, kyleffekten blir bättre om fodralet skakas lite.

När det börjar bildas kristaller i gelén är det dags att blöta om kylfodralet. Vid omblötning ska fodralet blötläggas kortare tid, ca 2 minuter.

FRIO Diabetes Kylfodral Pump Svart känns torrt trots att vatten används som kylmedium. Ytterpåsen av Cambrelle® är luftig och förbättrar kylfodralets effekt.

OBS! Kylfodralet behöver luftcirkulation för att fungera och för inte börja mögla. Förvara det aldrig i en plastpåse eller annan lufttät behållare! Ligger kylfodralet i en väska är det viktigt att lyfta upp det då och då och t.ex. skaka på det, så att det kommer ny luft.

För att ditt kylfodral ska hålla länge rekommenderar tillverkaren att inte använda det längre än 3 veckor i sträck.

När du använt FRIO Diabetes Kylfodral Pump Svart klart är det mycket viktigt att låta det torka. Kylfodralets innerpåse måste vara helt torr innan det läggs undan, det kan ta flera veckor att torka beroende hur varmt och fuktigt det är i luften. Lägg gärna kylfodralet i ett soligt fönster, och häng det kanske över något för extra luftcirkulation.

Fakta FRIO Diabetes Kylfodral Pump Svart

Innerpåsens innermått: ca 8,5*14 cm
Ytterpåsen yttermått: ca 11*16 cm
Vikt torrt fodral: ca 25 gram

Mer information

Vikt 0.11 kg

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “FRIO Diabetes Kylfodral – Pump Svart”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *