FRIO Kylfodral – Duo Blå

299,00 kr

Insulinet (och Glucagonet) tappar effekt när det blir över 30 grader varmt. Använd kylfodral för att skydda insulinet.

FRIO Duo är perfekt för insulinet du har med under dagen. Köp här!

I lager

Beskrivning

Så mycket rymmer FRIO kylfodral Duo Blå

FRIO kylfodral Duo Blå passar till 2 insulinpennor, 1 Glucagonspruta eller 1 adrenalinpenna (liknande EpiPen).

Så här fungerar FRIO kylfodral Duo Blå

Den patenterade innerpåsen som innehåller kristaller, blötläggs i 5-8 minuter, torkas av och läggs in i ytterpåsen. Kristallerna har då övergått i gelé-form. Lägg in insulinet eller Glucagonet. Om pennan har elektronisk funktion, använd vattenskyddande hölje t.ex. en plastpåse.

FRIO kylfodral Duo Blå håller vanligen en temperatur runt 20-22 grader (inte kylskåpstemperatur) vilket räcker för att insulinet ska hålla under en längre period. Hur länge fodralet håller kylan beror på hur varmt det är runt omkring, kyleffekten blir bättre om fodralet luftas lite, t.ex. genom att skaka på det.

När det börjar bildas kristaller i gelén är det dags att blöta om kylfodralet. Vid omblötning ska fodralet blötläggas kortare tid, ca 2-4 minuter.

FRIO kylfodral Duo Blå känns torrt trots att vatten används som kylmedium. Ytterpåsen av Cambrelle® är luftig och en viktig del i kylfodralets funktion.

OBS! Kylfodralet behöver luftcirkulation för att fungera och för inte börja mögla. Förvara det aldrig i en plastpåse eller annan lufttät behållare! Ligger kylfodralet i en väska är det viktigt att lyfta upp det då och då och t.ex. skaka på det, så att det kommer ny luft.

För att ditt kylfodral ska hålla länge rekommenderar tillverkaren att inte använda det längre än 3 veckor i sträck.

När du använt FRIO kylfodral Duo Blå klart är det mycket viktigt att låta det torka. Kylfodralets innerpåse måste vara helt torr innan det läggs undan, det kan ta flera veckor att torka beroende hur varmt och fuktigt det är i luften. Lägg gärna kylfodralet i ett soligt fönster, och häng det kanske över något för extra luftcirkulation.

Här finns bruksanvisning med bilder: https://diabeticdesigned.se/diabetestips/kylfodral-for-insulin/kylfodral-bruksanvisning/

Fakta FRIO kylfodral Duo Blå

Innerpåsens innermått: ca 8*18 cm
Ytterpåsen yttermått: ca 10*19 cm
Vikt torrt fodral: ca 25 gram

Mer information

Vikt 0.11 kg

Recensioner

  1. Claes Sunde’n (verifierad ägare)

    Har haft fodralet 1 v nu och pennan är kyld ännu, mucket nöjd med denna väska. Nu vet ja att insulinet mår bra

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *