FRIO Kylfodral – Pump Vinröd

299,00 kr

Kylfodral för insulinpump som passar de flesta fabrikat.

Levereras med en skyddspåse i nylon som skyddar pumpens elektronik mot väta och partiklar.

Ytterfodralet är försett med en fast bälteshälla

Mått: 8.5 x 14 cm (Ytterpåsen är något större)

Frio Kylfodral hjälper dig på ett enkelt och bekvämt sätt att hålla insulin, adrenalin, ögondroppar, teststickor, blodsockermätare m.m. svala.
FRIO® kylfodral erbjuder det bästa hjälpmedlet för en trygg och bekväm förvaring av värmekänsliga mediciner.

  • Håller insulin & adrenalin svalt i varm miljö
  • Snygg design, lätt och kompakt
  • Fungerar utan kylskåp
  • Kan laddas om, tillförlitlig och håller länge
  • Aktiveras enbart med vatten

FRIO® har tagit fram en effektiv och prisvärd lösning på problemet med att hålla insulin, adrenalin, teststickor, blodsockermätare m.m. under 30 grader C utan hjälp av kylskåp..

FRIO® kylfodral har idag sålts i mer än 1.000.000 exemplar över hela världen och hjälper många med diabetes att njuta av tillvaron såväl på semestern som i det dagliga livet.

I lager

Artikelnr: 1006V Kategorier: , , ,

Beskrivning

Vilka insulinpumpar passar i FRIO Kylfodral Pump Vinröd?

FRIO Kylfodral Pump Vinröd är ett unikt kylfodral som passar alla insulinpumpar med slang vi känner till. Det passar däremot inte till OmniPod.

Så här fungerar FRIO Kylfodral Pump Vinröd

FRIO Kylfodral Pump Vinröd består av en ytterpåse, en innerpåse som alstrar kyla och ytterligare en specialutformad innerpåse som skyddar elektroniken i pumpen mot fukt.

FRIO Kylfodral Pump Vinröd går att fästa i ett skärp eller bälte.

Den patenterade innerpåsen som innehåller kristaller, blötläggs i 5-8 minuter, torkas av och läggs in i ytterpåsen. Kristallerna har då övergått i gelé-form. Lägg innerpåsen med kylfunktion i ytterpåsen. Lägg in pumpen i innerpåsen mot fukt, och lägg därefter in den i kylfodralet. Det går även att rulla ihop slangen och ha inne i pumpfodralet, så att
Här finns bruksanvisning med bilder:
https://diabeticdesigned.se/kylfodral-insulinpump/

Kylfodralet håller vanligen en temperatur runt 20-22 grader (inte kylskåpstemperatur) vilket räcker för att insulinet ska hålla under en längre period. Hur länge fodralet håller kylan beror på hur varmt det är runt omkring, kyleffekten blir bättre om fodralet skakas lite.

När det börjar bildas kristaller i gelén är det dags att blöta om kylfodralet. Vid omblötning ska fodralet blötläggas kortare tid, ca 2 minuter.

FRIO Kylfodral Pump Vinröd känns torrt trots att vatten används som kylmedium. Ytterpåsen av Cambrelle® är luftig och förbättrar kylfodralets effekt.

OBS! Kylfodralet behöver luftcirkulation för att fungera och för inte börja mögla. Förvara det aldrig i en plastpåse eller annan lufttät behållare! Ligger kylfodralet i en väska är det viktigt att lyfta upp det då och då och t.ex. skaka på det, så att det kommer ny luft.

För att ditt kylfodral ska hålla länge rekommenderar tillverkaren att inte använda det längre än 3 veckor i sträck.

När du använt FRIO Kylfodral Pump Vinröd klart är det mycket viktigt att låta det torka. Kylfodralets innerpåse måste vara helt torr innan det läggs undan, det kan ta flera veckor att torka beroende hur varmt och fuktigt det är i luften. Lägg gärna kylfodralet i ett soligt fönster, och häng det kanske över något för extra luftcirkulation.

Fakta FRIO Kylfodral Pump Vinröd

Innerpåsens innermått: ca 8,5*14 cm
Ytterpåsen yttermått: ca 11*16 cm
Vikt torrt fodral: ca 25 gram

Mer information

Vikt 0.11 kg
Dimensioner 85 × 140 cm