FRIO Kylfodral – XL Vinröd

399,00 kr

Insulinet (och Glucagonet) tappar effekt när det blir över 30 grader varmt. Använd kylfodral för att skydda insulinet och Glucagonet.

Det här kylfodralet passar perfekt för resor utan tillgång till kylskåp. Köp här!

I lager

Beskrivning

Hur mycket rymmer FRIO kylfodral XL vinröd?

FRIO kylfodral XL vinröd passar enligt beskrivningen till ca 8 insulinpennor, eller blandning av pennor, ampuller och Glucagon. Enligt Diabetic Designeds egen erfarenhet går det i betydligt mer, vi har packat i 10 engångspennor och 2 ampuller. Se foto.

Så här fungerar FRIO kylfodral XL vinröd

Den patenterade innerpåsen som innehåller kristaller, blötläggs i 8-12 minuter, torkas av och läggs in i ytterpåsen. Kristallerna har då övergått i gelé-form. Lägg in insulinet eller Glucagonet. Om pennan har elektronisk funktion, använd vattenskyddande hölje t.ex. en plastpåse.

FRIO kylfodral XL vinröd håller vanligen en temperatur runt 20-22 grader (inte kylskåpstemperatur) vilket räcker för att insulinet ska hålla under en längre period. Hur länge fodralet håller kylan beror på hur varmt det är runt omkring, kyleffekten blir bättre om fodralet skakas lite.

När det börjar bildas kristaller i gelén är det dags att blöta om kylfodralet. Vid omblötning ska fodralet blötläggas kortare tid, ca 2-4 minuter.

FRIO kylfodral XL vinröd känns torrt trots att vatten används som kylmedium. Ytterpåsen av Cambrelle® är luftig och förbättrar kylfodralets effekt.

OBS! Kylfodralet behöver luftcirkulation för att fungera och för inte börja mögla. Förvara det aldrig i en plastpåse eller annan lufttät behållare! Ligger kylfodralet i en väska är det viktigt att lyfta upp det då och då och t.ex. skaka på det, så att det kommer ny luft.

För att ditt kylfodral ska hålla länge rekommenderar tillverkaren att inte använda det längre än 3 veckor i sträck.

När du använt FRIO kylfodral XL vinröd klart är det mycket viktigt att låta det torka. Kylfodralets innerpåse måste vara helt torr innan det läggs undan, det kan ta flera veckor att torka beroende hur varmt och fuktigt det är i luften. Lägg gärna kylfodralet i ett soligt fönster, och häng det kanske över något för extra luftcirkulation.

Här finns bruksanvisning med bilder: https://diabeticdesigned.se/diabetestips/kylfodral-for-insulin/kylfodral-bruksanvisning/

Fakta FRIO kylfodral XL vinröd

Innerpåsens innermått: ca 15*20 cm
Ytterpåsen yttermått: ca 17,5*22 cm
Vikt torrt fodral: ca 55 gram

Mer information

Vikt 0.15 kg

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “FRIO Kylfodral – XL Vinröd”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *