Köpvillkor

Som registrerad användare godkänner du att:
* Du är över 18 år och myndig och har full juridisk rätt att ingå avtal med annan part.
* Diabetic Designed lagrar dina personliga uppgifter samt de inköp som du gör. Dessa uppgifter lämnas inte ut till tredje part.
Du ansvarar för att lämnade uppgifter är riktiga.
Handlar du på faktura skickas fakturan via E-post, samt eventuella meddelanden om din order. Det är ditt ansvar att uppge rätt mejladress, men vi försöker hjälpa dig genom att du behöver uppge din mejladress två gånger.

Om det skulle vara fel på något du beställt, kontakta Diabetic Designed så snart felet upptäcks. Mejla gärna bilder på felet om du har möjlighet. Om felet upptäcks inom 2 veckor ersätter Diabetic Designed dig med en ny motsvarande produkt.

Du behöver skicka tillbaka den felaktiga produkten till Diabetic Designed, men Diabetic Designed står givetvis för returkostnaden.

Gäller reklamationen väskor eller andra produkter med längre livslängd, gäller reklamationstiden längre. Mejla oss, och helst med bild, så gör vi en bedömning av felet och tidspunkten.

För att vi ska kunna hantera din reklamation behöver du fylla i formuläret Reklamera köp. Klicka här för att komma till formuläret.


I butiken anges produkterna med pris inklusive moms och exklusive frakt. Produkter där frakten ingår kan förekomma, men då står det uttryckligen att frakten ingår i priset.

Som kund betalar du en del av fraktkostnaden för din beställning.

Inom Sverige gäller att i kassan syns det totala priset inklusive frakt.

För beställningar utanför Sverige kan ibland extra kostnader för import av varor uppstå. Det gäller främst utanför EU. Dessa betalas i så fall vid utlämningen av paketet, en vanlig avgift är 15-25 % av beställningens värde.


Inom Sverige betalar du genom Klarna. Du väljer om du vill betala med faktura, kort eller direktbetalning.

Kortbetalning genomförs genom säker anslutning och Diabetic Designed har aldrig tillgång till dina kortuppgifter.

För att handla på Faktura behöver du vara över 18 år och vara utan betalningsanmärkningar. Direkt får du besked om du tillåts betala med faktura eller inte. Blir du inte godkänd rekommenderar vi dig att betala med kort, ifall du har möjlighet.

Efter godkänd kreditkontroll mejlas din faktura till dig, det är väldigt viktigt att du uppger rätt mejladress. Betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år. Påminnelse skickas per post.

Observera att vi endast kan skicka din beställning till din folkbokföringsadress.

Beställningar utanför Sverige betalas med kort, faktura går inte att välja här.


Druvsocker, produkter från Extend Nutrition, sockerfritt godis och Cankao är livsmedel och omfattas av livmedelslagstiftningen. Enligt livmedelslagstiftningen får inte livsmedel lämnas i retur, det är av hygien- och säkerhetsskäl för din skull. Du är därmed ALLTID skyldig att betala för livsmedel du beställt, även om du låter bli att hämta ut ditt paket.


Du har som kund, i Sverige, ångerrätt enligt Distanshandelslagen. Ångerrätten gäller under 14 dagar, det betyder att det är under denna period du behöver ta kontakt med Diabetic Designed och skicka tillbaka produkten för att ångerrätten ska gälla. Ångerrätten gäller inte livsmedel (se ångerrätt för livsmedel).

För att du ska få lämna tillbaka produkten ska den var helt oanvänd och skickas tillbaka i originalförpackningen. Eftersom produkterna ska användas för att lägga mediciner i accepteras inte någon användning alls av produkten.

För att utnyttja ångerrätten, behöver du fylla i formuläret Ångra köp. Klicka här för att komma till formuläret.

OBS! Ange avsändare och ordernummer tydligt och skicka produkten som ska returneras till:

Diabetic Designed
C/O: DreamLogistics
Fanérgatan 14B
566 33 Habo

Du har ansvar för att produkten inte kommer bort eller skadas under returen. Om så skulle ske förlorar du ångerrätten, och behöver alltså betala för produkterna. Vill du skicka paketet spårbart behöver du skicka företagspaket.

Du behöver betala för returtransporten samt en administrativ avgiften på 60 kronor, den ska täcka våra kostnader för transport till dig, in- och utleverans från vårt lager, samt kontroll av den returnerade varan. Din faktura uppdateras med detta belopp. Har du betalat för din produkt, sätts dina pengar betalas tillbaka till dig senast 30 dagar efter det att Diabetic Designed mottagit felfri returnerad vara.


Om det skulle vara fel på något du beställt, kontakta Diabetic Designed så snart felet upptäcks. Mejla gärna bilder på felet om du har möjlighet. Om felet upptäcks inom 2 veckor ersätter Diabetic Designed dig med en ny motsvarande produkt.
Du behöver skicka tillbaka den felaktiga produkten till Diabetic Designed, men Diabetic Designed står givetvis för returkostnaden.
Gäller reklamationen väskor eller andra produkter med längre livslängd, gäller reklamationstiden längre. Mejla oss, och helst med bild, så gör vi en bedömning av felet och tidspunkten.
För att vi ska kunna hantera din reklamation behöver du fylla i formuläret Reklamera köp. Klicka här för att komma till formuläret.


Förutsatt att du uppgett korrekta uppgifter till oss, som adress och mobilnummer för sms-avisering, får du minst 2 påminnelser om ditt paket. Om du ändå missar att hämta ut ditt paket, som finns hos ditt postombud i 2 veckor, skickas ordern tillbaka till oss. Då detta händer har tiden för att ångra köpet gått ut och du är skyldig att betala för din order.

OBS! Det finns ingen ångerrätt på livsmedel. Enligt livmedelslagstiftningen får inte livsmedel lämnas i retur, det är av hygien- och säkerhetsskäl. Du är därmed ALLTID skyldig att betala för livsmedel du beställt, även om du missar att hämta ut paketet.

Vi skickar gärna ut ditt paket igen och tar då en administrativ avgift på 60 kr + beloppet på fakturan.
Det är för att täcka en del av våra kostnader för returfrakten (från ditt postombud tillbaka till oss) och för att skicka paketet igen till dig.

Vill du inte att vi skickar ordern på nytt tar vi 139 kronor i administrativ avgift. Det är för att täcka frakt, till dig och åter till oss, samt våra kostnader för att hantera lager. Din faktura ändras då till beloppet 139 kr oavsett beställningssumman.

Vill du att vi skickar ordern på nytt fyll i följande formulär. Vi mejlar dig fakturan för de extra kostnaderna.
Fyll i det här formuläret!


Dina paket inom Sverige skickas med Posten eller DHL och du får sms- (eller mejl-) avisering om paketet, förutsatt att du fyllt i dina uppgifter rätt.

I några paket ingår fraktkostnaden och då framgår det tydligt av texten. För det övriga sortimentet beräknas fraktkostnaden utifrån de varor du beställer (du betalar en del av våra kostnader). Våra fraktkostnader är 39 kr upp till 1 kg och 49 kr över ett kg. Beställer du för minsta 795 kr inkl moms är beställningen FRAKTFRI.

Paket utanför Sveriges gränser skickas vanligen med FedEx. Fraktkostnaden syns i kassan. Eventuellt kan extra kostnader tillkomma på paket, det gäller speciellt utanför EU. Dessa kostnader betalas i samband med uthämtningen av paketet.


Beställningar på vardagar före kl 15:00 skickas samma dag och kommer oftast fram till dig vardagen efter. Allt du beställt skickas i samma paket, om någon vara skulle saknas kontaktar vi dig via mejl. Vid enstaka tillfällen kan förlängd leveranstid förekomma, det meddelas då till dig och/eller i butiken. Diabetic Designed tar inte ansvar för om våra underleverantörer inte håller de de lovar, och om någon order tar längre tid att komma fram. Hör av dig till oss ifall din order inte kommit fram inom en vecka.


Diabetestips utkommer 4 gånger i månaden och skickas gratis till Diabetic Designeds kunder. Diabetestipsen innehåller praktiska tips, händelser i diabetesvärlden och produktnyheter. Diabetic Designed förbehåller sig rätten att inte skicka Diabetestips till konkurrerande företag, kunder som inte betalt fakturan etc.


Diabetic Designed AB har organisationsnummer 556738-1305, är registrerat för moms: VAT SE556738130501 samt har F-skattesedel. Vi är ett godkänt livsmedelsföretag.

Du når oss på mejl: info@diabeticdesigned.se eller på vardagar under kontorstid på telefon:

070 333 95 00.

Varmt välkommen till Diabetic Designed!


← Frågor och svar