Supergott glutenfritt morotsbröd

by Marie Fahlin
Sara Mobäck, eller Diabeteskvinnan, har delat det här supergoda receptet på glutenfritt bröd med Diabetic Designed, tusen tack för det! Så här skriver Sara om brödet: ”Detta bröd är fantastiskt saftigt och gott. Men det bästa av allt är att det är smidigt att svänga ihop innan en hungrig familj vaknar med kurrande magar. Är du som jag, lite ”wild and crazy”, testa att tillsätta antingen grönkål som jag gjorde eller annan valfri grönsak/frukt. Grönkål ger brödet dessutom en fantastisk färgklick för ögat och smaklökarna.”

Glutenfritt morotsbröd

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 50 gram morötter
  • ½ dl mandelmjöl
  • ½ dl Durramjöl
  • ½ dl havremjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk chiafrön
  • ½ dl kokosolja
  • Salt
  • Ev. lite grönkål

Garnering:

Sesamfrön, vallmofrön eller vad du tycker är gott eller har hemma!

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme. Riv morötterna på ett rivjärn eller i en matberedare om du har. Vispa äggen poröst och blanda de tillsammans med de rivna morötterna. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål och häll ner äggblandningen. (Här blandade jag ner några nävar av överbliven grönkål som jag har haft i ugnen). Låt stå i ca 5 minuter. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper och toppa med sesamfrön och vallmofrön. Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter! Servera med gott pålägg och njut!

Sara, Diabeteskvinnan, bakar glutenfritt