Bret Michaels

Bret Michaels är sångare och låtskrivare i det amerikanska hårdrockbandet Poison. Han fick diabetes typ 1 redan som 6-åring och har levt hela sitt utsvävande liv med diabetes. Bandet Poison slog igenom på allvar i mitten av 80-talet, hade flera hits på USA:s topplista och sålde platina-album. I slutet av 80-talet började Michaels även en framgångsrik solokarriär.

Bret Michaels vann reality-serien ”Celebrity Apprentice” 2010. Mitt under serien fick han besked om att hans äldsta dotter hade förhöjda blodsockervärden, och Michaels själv fick en hjärnblödning. Han säger att tanken på döttrarna var det som fick honom att överleva.

Michaels, född 1963, startade glamrocks- och hårdrocksbandet Poison tillsammans med trummisen Rikki Rocket 1983. Det tog flera år innan bandet slog igenom och bandet hade under den tiden olika medlemmar. Karriären tog fart på allvar i mitten av 80-talet, med första albumet Look What The Cat Dragged In. Trots en mycket liten inspelningsbudget nådde skivan till tredje plats på USA:s topplista och gav Poison tre radiohits. Därefter hade bandet flera år av framgång, med topplaceringar på topplistan i USA och platina-skivor.

Bret Michaels mäter blodsockret ungefär 8 gånger om dagen och tar hand om sin diabetes även under turné-livet. Han har alltid med sig nyttig mat, och tränar varje dag. Då han inte har tillgång till gym kör han träningscykel, som han har med sig.

Hans band, Poison, har blivit duktiga på att se om Michaels blodsocker håller på att sjunka. De hjälper alla till och gör t.ex. ett långt instrumentalt solo så Michaels hinner gå av scenen och kolla blodsockret och äta något.

Michaels har två döttrar med fotomodellen och skådespelaren Kristi Lynn Gibson.

Bret Michaels vann reality-serien ”Celebrity Apprentice” 2010, med Donald Trumph som domare. De 140 000 dollar han vann, donerade han till Amerikanska Diabetesorganisationon.

Mitt under serien fick Michaels besked om att hans äldsta dotter hade förhöjda blodsockervärden, och Michaels fick själv en hjärnblödning. Han säger själv att tanken på döttrarna var det som fick honom att överleva. Under den här perioden upptäcktes också ett medfött hjärtfel, och Michaels fick genomgå flera operationer. Han har som tur är återhämtat sig bra och är ute på soloturné 2012.

Så här skriver Ulrik: En välkänd sångare från bandet Poison som haft diabetes typ 1 sedan han var barn. Det har inte hindrat honom från att turnera runt hela värden. Hans ena dotter fick samma diagnos 2010, han om någon vet vad det handlar om! Att leva med diabetes typ 1 men ändå skapa sig en framgångsrik karriär! =)