Gary Mabbutt

Gary Mabbutt är en mycket framgångsrik fd professionell fotbollsspelare från England. Under 80-talet var han en av de mest kända backarna inom engelsk fotboll. Han spelade i Bristol Rovers och Tottenham Hotspurs, och var med i Engelska fotbollslandslaget 16 gånger.

Gary Mabbutt, född 1961, växte upp i en fotbollsintresserad familj i Bristol i England. Pappa Ray var fotbollsspelare, och både Gary och hans bror Kevin satsade på en fotbollskarriär.

När Gary var 17 år fick han diabetes typ 1, och han har alltså haft diabetes hela tiden som han hade sin fotbollskarriär. Gary engagerade sig tidigt för diabetes och var bland annat med i barnprogram och visade hur man tog sprutor, han blev en stor förebild för många brittiska barn med diabetes.

Numera bor han i Sydafrika (gift med en sydafrikanska). 2010 arbetade han med fotbolls VM i Sydafrika. Gary Mabbutt är också engagerad i gatubarn och deras möjlighet att spela fotboll, genom  Street Child World Cup.

Alexanders motivering: Gary Mabbutt är en fotbollsspelare som spelade Bristol Rovers och Tottenham Hotspurs. När Mubbutt var 17 år fick han diagnosen diabetes. Idag är han 51 år och han tycker att det inte är några problem alls!