Molly Sandén

Molly Sanden är en fantastisk sångerska och artist. Det är svårt att förstå hur hon har hunnit med så mycket trots att hon bara är 20 år och faktiskt gick ut gymnasiet förra året. Molly har deltagit i den svenska melodifestivalen tre gånger. Hon har släppt två egna album och flera singlar. Hon kom femma i Let´s Dance 2010, trots ”dansfobi”! Och hon har hunnit med att delta i en rad olika TV-program, som Sommarkrysset, Så ska det låta och Lotta på Liseberg. Molly Sandén fick diabetes typ 1 för en månad sedan, i september 2012.

Molly Sandén, född 1992, är uppväxt i en musikalisk familj i Huddinge utanför Stockholm. Hon har två yngre systrar, Mimmi och Frida, som också sjunger. Molly gick i Adolf Fredriks musikskola och satsade tidigt på sången. Som många kända namn idag tränade Molly vid Helges Sångstudio i Gävle i början av 2000-talet, och var med i Helges All Stars under 2004, tillsammans med bl.a. Amy Diamond och sina systrar.

14 år gammal deltog hon i Melodifestivalen för juniorer och slutade som trea. Därefter har hon varit med två gånger i den riktiga melodifestivalen, hon har gått direkt till final båda gångerna och tidigare i år kom hon femma i den svenska uttagningen. 2009 blev det en 11:e plats.  Hon har också uppträtt i underhållningen till flera svenska melodifestivaler.

Molly har släppt två egna album, det senaste Unchained kom ut i maj 2012, och flera singlar. Hon har också sjungit på andras skivor ihop med t.ex. Magnus Carlsson och Markoolio.

Molly var med i TV-programmet Let´s Dance 2010. Hon deltog trots ”dansfobi” och blev en av favoriterna, hon slutade på en femteplats.

Molly har också deltagit i Sommarkrysset, Så ska det låta, Lotta på Liseberg, Bingolotto, Idrottsgalan…. Under 2012 var hon även programledare för lilla Melodifestivalen.

Molly var sambo med artisten Erik Saade fram till 2012.

På ett besök i Spanien började hon känna sig dålig och kollapsade till slut. När hon kom hem till Sverige visade det sig att hon fått diabetes typ 1.

Molly skriver så här:

”Jag har bestämt mig för att inte låta min diabetes vara en sjukdom som hindrar mig, utan i stället ett hjälpmedel som kommer stärka mig. What doesn’t kill you makes you stronger!”

Molly Sanden har (i rätt ordning) nominerats av Sebastian, Bodil och Angelica. De är alla överens om att hon är en fantastisk sångerska. Att hon fått diabetes är tråkigt men samtidigt kan hon bli en fantastisk förebild för alla unga som också har diabetes. Och det är bra att hon har fortsatt att resa och uppträda även efter hon fått beskedet (idag är det ungefär en månad sedan).

 

Visningar:(1357)