Peter Apelgren

Peter Apelgren är komiker, programledare, designer, konstnär, manusförfattare och föreläsare. Han är en av ”hjärnorna” bakom radioshowen ”Rally” som gick på radion under många år. Apelgren har även arbetat med en mängd TV-produktioner och revyer.

Peter Apelgren är född 1959 utanför Göteborg, har tre barn och är gift med journalisten och programledaren Anna Mannheimer, tillsammans har de dottern Olga.

2011 var ett händelsefyllt år för Peter Apelgren. Tillsammans med Hélène Benno vann han tv-programmet På spåret. Samma år fick han hedersuppdraget att göra en affisch för Majblomman och han var mycket uppmärksammad av pressen.

2011 började han skådespela i Stadsteaterns pjäs ”Profeten i Västra Götaland”. Efter 6 föreställningar var han nära att kollapsa. Det visade sig att han fått diabetes typ 2.

Hans diabetes fick konsekvenser för alla i familjen. Eller som hans fru Anna Mannheimer säger i en intervju med tidningen Expressen 2011:

Allt som händer oss blir roligt efteråt, säger Anna. Det blir material. Det var inte roligt då. Nu skulle vi kunna göra en hel föreställning om Peters sjukdom.

I samma intervju berättar Apelgren att han numera mår bra enbart genom rätt kost och motion.

Kerrans motivering är En rolig komiker som dessutom fick diabetes.

Visningar:(1191)