Robin Bryntesson

Robin Bryntesson är skidåkare på elitnivå och har aldrig låtit diabetesen hindra hans väg mot toppen. Han är en positiv förebild som också jobbar aktivt med att stötta diabetesforskning. Han arrangerar lägret Sockertoppen där man får lära sig mer om att idrotta med diabetes.

Bryntesson är en av Sveriges bästa längdåkare. Han började sin karriär tidigt och har 3 junior-VM-guld (2004, 2007 och 2008). I världscupen har han en seger i lagsprint 2009 i Vancouver med Emil Jönsson. Han har också SM-guld och SM-silver i lagsprint.

Han fick diabetes (typ 1) 2002, bara en vecka efter han vunnit Junior SM 10 km i fri stil. Hans mål är att bli världens bästa skidåkare och han säger att varken diabetes eller något annat kommer hindra hans framfart.

Med största fokus på grenen sprint tävlar han mot de främsta i världen och har, genom sin positiva energi och kreativitet, skapat sig ett stort utrymme både som skidåkare och person.

Robin brinner för många saker. Utöver skidåkningen, där huvudfokus ligger, så finns jakt, naturen, familjen och hemorten Rossön närmast hjärtat. Han arbetar aktivt för att stötta diabetesforskningen bland annat genom sin rosa kollektion.

Det går att läsa mer om honom på hans hemsida.

Så här skriver Bibbi: Robin är skidåkare på elitnivå och har aldrig låtit diabetesen hindra hans väg mot toppen. Han är en positiv förebild som också jobbar aktivt med att stötta diabetesforskning. Han arrangerar lägret Sockertoppen där man får lära sig mer om att idrotta med diabetes.

Robin svarar så här på frågan Vad är det bästa med diabetes:

– Det bästa med att ha DIABETES är ju självklart att man kvalar in till mitt läger Sockertoppen. (Eftersom det är ett måste om man ska bli antagen på lägret.)

Foton kommer från Robin Bryntesson och är publicerade med hans tillstånd.