Diabetic Designed drivs av mig själv, Marie Fahlin, och Erik Häggqvist. Vi har båda diabetes typ 1, jag sedan 1986 och Erik sedan 2009. Jag startade Diabetic Designed kort efter min yngsta dotter också fått diabetes.Marie Fahlin diabetes

Diabetic Designed säljer produkter för diabetes på nätet: diabetesväskor, dagböcker, druvsocker, kylfodral, Extend nutrition och mycket mer. Våra diabetesväskor för pennor har jag utvecklat själv, det ligger mer än 20 års produktutveckling bakom. Diabetesväskorna är mönsterskyddade. Jag har även utvecklat Diabetesdagboken, från början till min dotter men numera är det sällan vi använder dem (hon är snart 17 år). Jag vill att Diabetic Designed ska erbjuda allt man behöver till sin diabetes. Vi finns på nätet för att alla ska få tillgång till allt, och för att det inte finns tillräckligt många diabetiker på samma ställe i Sverige för att man ska kunna ha en fysisk butik.

Jag brinner även för positiv inspiration kring diabetes. Alla med typ 1 och många typ 2 diabetiker kommer ha diabetes för resten av våra liv, som det ser ut idag. Det är viktigt att det händer något positivt kring diabetes. 2014 genomförde vi därför vårt första Diabeteskalas, ett roligt kalas för barn med diabetes. Det är vår hyllning till alla barn med diabetes och vi samlar samtidigt in pengar till forskning genom Barndiabetesfonden. Vi är officiell samarbetspartner till Barndiabetesfonden. sooff

Nu under 2016 kommer vi även genomföra vår första Diabetesgala, för oss som är mer vuxna och har diabetes själva, eller våra anhöriga, familj och vänner. Vi samlar in pengar till Diabetesfonden, Svenska Diabetesförbundets forskningsfond, i samband med galan.

Vår slogan är Diabetic Designed – Diabetes enklare och lite gladare. Vår logga föreställer en jätteglad smiley i kombination med diabetesringen och D som står för vårt namn. Den gula färgen står för hopp och inspiration och den gröna för tillväxt och harmoni. Eftersom jag har en lång bakgrund inom miljöbranschen gillar jag att det gröna även representerar miljö och natur. Vi tar även glädje på allvar 😉

Namnet Diabetic Designed kom jag på strax efter min dotter fått diabetes. Jag trodde då att jag bara skulle producera diabetesväskor. I början jobbade jag som konsult inom miljöområdet, parallellt med diabetessidan, företaget hette Fahlin Miljö & Utveckling AB.

Diabetic Designed AB

Under 2012 bestämde jag mig för att satsa på diabetes på heltid. 2012-07-10 bytte företaget namn till Diabetic Designed AB, efter det här datumet har jag bara jobbat som konsult i undantagsfall.

Jag önskar dig varmt välkommen till Diabetic Designed och hoppas att du kommer gilla oss. Gilla oss gärna på Facebook ifall du gillar vad vi gör. Lite längre ner kan du läsa mer om både Erik och mig.

Diabeteshälsningar Marie

Marie Fahlin och idén till Diabetic Designed

Jag som startat Diabetic Designed heter Marie Fahlin och fick diabetes typ I precis innan jag skulle fylla 21. Att jag skulle få diabetes hade jag aldrig funderat över, trots att min farfar hade det.

Även om den första tiden var väldigt jobbig, bestämde jag mig tidigt för att aldrig avstå från att göra något bara för att jag fått diabetes. Och att jag skulle försöka må så bra som möjligt, för att kunna göra allt jag ville.

Jag tycker jag har levt upp till detta bra, jag tänker aldrig på diabetes när jag bestämmer mig för att göra något. Och jag har och har haft ett bra liv.

Jag gick klart på KTH och tog min civilingenjörsexamen. Jag jobbade en sommar i USA, och har gjort några långresor när jag var yngre. Jag har haft intressanta och bra arbeten både på Vattenfall och miljömärkningen Svanen. Jag åker slalom och seglar, och håller alltid på med någon slags motion. För mig är matlagning avkoppling, och jag gillar att äta gott och dricka goda viner.

Dessutom har jag fått två fantastiska döttrar, Nadja och Amanda. Det bästa i livet!

För att vara så obunden av diabetes som möjligt har jag alltid försökt hitta lösningar som tillåter att jag kan vara spontan.

När Amanda var 8 och ett halvt år fick hon tyvärr också diabetes. Jag sydde direkt ett diabetesfodral till henne, sådana jag sytt till mig själv i över 20 års tid, hon valde ett snyggt vaxdukstyg. Det visade sig att ingen sett sådana fodral tidigare och att även andra ville köpa dem.

Så föddes idén till Diabetic Designed. För att kunna sälja sådana produkter jag själv velat köpa och kunna hjälpa flera som har diabetes. I vår familj verkar vi ha en mycket ärftlig variant av diabetes typ 1, så det känns som ett bra beslut att arbeta med diabetes. Jag vill att Amanda ska kunna köpa det hon behöver till sin diabetes, även när jag inte längre finns med och kan hjälpa henne, förhoppningsvis om mycket mycket länge.

Erik Häggqvist och diabetes

Hej! Jag heter Erik Häggqvist och jobbar som IT chef på Diabetic Designed.
Jag brinner för både E-handel och Diabetes. Så Diabetic Designed var ett perfekt
val.

Jag fick diabetes 2009 och strax efter det, en fruktansvärd panikångest efter att behöva testa blodsockret så ofta. Det spårade ur totalt och jag kunde testa sockret över 100 gånger per dag. Jag kunde inte vara utan teststickor i 5 minuter och var alltid tvungen att ha med mig all utrustning. Därför startade jag Skynda.nu där man kan dela med sig av sin diabetesutrustning till andra med diabetes. Om man till exempel åker bort och glömmer något. Det var genom det projektet jag började samarbeta med Marie.

Nu kämpar vi tillsammans för att hitta de absolut bästa produkterna, som kan hjälpa alla med diabetes. Hoppas du hittar något för dig.
Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på: erik@diabeticdesigned.se.
Alla tips och feedback uppskattas väldigt mycket.