Saras smarriga påsk snacks

by Marie Fahlin

Vår superduktiga gästbloggare och receptkreatör Sara Mobäck, alias Diabeteskvinnan, har tagit fram det här förslaget på smarriga påsk snacks, gjorda av frukt och bär och utan tillsatt socker. Sara har dessutom gjort crunch av Extend Bars och utöver att göra snackset godare hjälper det till att stabilisera blodsockret, en genialisk idé.

Saras smarriga påsk snacks är supergoda och läckra att se på.

Tusen tack för att du delar med oss Sara!

Så här skriver Sara:

Nu börjar det närma sig påsk och det är en högtid som bör firas med massor av färglada ägg, påskris och självklart god mat. Jag tycker att det är viktig att kunna njuta av påsken, trots diagnosen diabetes. Det kan vara lite klurigt när det kommer till det godis som oftast serveras. Här bjuder jag på en riktigt smarrigt tilltugg som inte påverkar blodsockret allt för mycket. Det bästa av allt är att du själv kan välja ingredienserna helt och hållet själv.

På min påskbricka har jag:

  • Jordgubbar
  • Kiwi
  • Clementin
  • Björnbär
  • Banan
  • sockerfri choklad i bitar
  • Extend bars 

Sara gör smarrigt påsk snacks

Gör så här:

  1. Skiva upp frukten till valfri storlek.
  2. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
  3. Doppa sedan fruktbitarna och bären i chokladen
  4. Lägg frukten på ett bakplåtspapper för att låta chokladen stelna.
  5. Mixa Extend Bar i en mixer och strö sedan över den choklad-doppade frukten!

Ett perfekt påsk snacks som passar alla åldrar, både vuxen som liten. Jag kan lova att det kommer bli mycket uppskattat av alla! Servera gärna samma dag. Förvara påsk snacket på en tallrik i kylskåpet.

Glad Påsk!

Sara Mobäck

påsk snacks frukt sockerfri choklad

Crunch av Extend Bars ingår i Saras påsk snacks

Saras smarriga påsk snacks med Extend bars