Diabetic Designed uppmärksammar Diabetesmånaden

Diabetesmånaden hos Diabetic Designed

 

Visste du att november är en viktig månad för alla med diabetes? November har nämligen blivit allt mer synonym med Diabetesmånaden. Det vill naturligtvis Diabetic Designed uppmärksamma. Under Diabetesmånaden delar vi ut priset Årets Diabetessjuksköterska och Årets Diabetesläkare, för att uppmärksamma och hylla de som arbetar inom diabetesvården. Under perioden 8 - 14 november skänker vi 10% av alla intäkter till diabetesforskning genom Barndiabetesfonden. Och inte minst vill vi ge dig som handlar riktigt bra GÅVOR och POP UP REOR under hela november. Välkomna till Diabetic Designed.

POP UP Reor:

23-26/11 Alla Prova på paket 20-30%

19-22/11 SPI BELT -20%

15-18/11 FRIO STORA KYLFODRAL -20%

8-14/11 TIMESULIN -20%

1-8/11 SUKRIN SOCKERFRI CHOKLADMOUSSE -30%

POP UP Reorna är korta, de pågår bara under respektive kampanjdatum dock längst så länge lagret räcker. 

Diabetesmånaden bidrag diabetesforskning

Under en del av Diabetesmånaden (8 - 14 november 2023) skänker Diabetic Designed 10% av sina intäkter till Barndiabetesfonden. 

Barndiabetesfonden startades 1989 av professor och barnläkare Johnny Ludvigsson. Han såg hur barn med (typ 1) diabetes glömdes bort och ville göra något åt situationen. Johnny startade Barndiabetesfonden från noll enbart med syftet att samla in pengar till forskning. Barndiabetesfonden är sedan flera år Sveriges största finansiär av forskning kring typ 1 diabetes och har till 2023 bidragit med nästan 182 miljoner. För att lösa gåtan (ingen har ännu botats från typ 1 diabetes) behövs fortsatt mer forskning.

Stort tack till alla som handlade i vår webshop under perioden 8 – 14 november. Totalt lyckades vi samla in 5200 kr till Barndiabetesfonden! Pengarna överlämnades till Barndiabetesfondens generalsekreterare Åsa Soelberg av Diabetic Designeds grundare Marie Fahlin den 22 november. 

Åsa Soelberg generalsekreterare Barndiabetesfonden tar emot diplom från Marie Fahlin Diabetic Designeds grundare

Diabetic Designed skänker 10% av försäljningen 8-14 november till Barndiabetesfonden

Världsdiabetesdagen 14 november

Världsdiabetesdagen 14 november har uppmärksammats sedan 1991, när Internationella Diabetesförbundet (International Diabetes Federation – IDF) och Världshälsoorganisationen (World Health Organization – WHO) tyckte det var dags att uppmärksamma diabetes och försöka bromsa den allt ökande utbredningen av diabetes.

Världsdiabetesdagen infaller under Diabetesmånaden

Internationella Diabetesförbundet är en global intresseorganisation för olika diabetesföreningar världen över. Sverige representeras av Svenska Diabetesförbundet.

Datumet 14 november, valdes eftersom det var Frederick Bantings födelsedag. Frederick Banting räknas som en av de mest betydelsefulla för behandlingen av diabetes, eftersom han och Charles Best upptäckte insulinet 1922.

Vi är många som inte skulle funnits idag om inte inte insulinet upptäckts, och även börjat produceras och användas riktigt snabbt. 

2007 blev Världsdiabetesdagen en officiell dag, som även Förenta Nationerna uppmärksammar årligen.

Varje världsdiabetesdag (eller år) har ett eget tema, eller bland kan samma tema gälla under flera år. Exempel på teman sedan starten är rättigheter för diabetiker, livsstil, diabetes hos barn och vuxna. Temat 2009–2013 är diabetesutbildning och förebyggande åtgärder för diabetes. Temat är Hälsosam Livsstil och Diabetes för 2014-2016.

En milstolpe för svenska arrangemang på Världsdiabetesdagen genomfördes 2012 i Malmö av Barndiabetesfondens och Diabetesförbundets lokalföreningar i Skåne. Förmodligen är det här det mest besökta diabetesarrangemanget för allmänhet i Sverige någonsin, med ca 1250 besökare. 

Diabetic Designed arrangerade Diabeteskalaset under flera år i samband med Världsdiabetesdagen och genomförde även den första svenska Diabetesgalan med både Molly Sandén och Peter Jihde på scen. 

Den blå diabetesringen ingår i Diabetic Designeds logga

Bakgrunden till den blå diabetesringen

Organisationerna bakom Världsdiabetesdagen tog även fram loggan för Världsdiabetesdagen som senare kom att bli synonym med diabetessymbolen. Loggan kom till 2007, samma år som Världsdiabetesdagen "adopterades" av Förenta nationerna. Ringen betyder gemenskap, för att minska utvecklingen av diabetes behövs samarbete mellan länder, olika organisationer, statliga myndigheter, sjukvård mm. Den blå färgen valdes utifrån att den är positiv, samma färg som himlen och även är bakgrunden på Förenta nationernas flagga. 

Du kanske har märkt att Diabetic Designeds egen logga innehåller den blå diabetesringen? Ihop med det gula liggande D blir det en glad smiley (gult står för positivitet och inspiration) som säger mycket om det vi vill göra. Diabetes enklare och lite gladare! 

Så länge det finns diabetes! Inget skulle göra oss bakom Diabetic Designed lyckligare än om gåtan bakom diabetes kan lösas. 

Frio kylfodral för insulin pennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värmen
Köp nu!
Gluco shots Lift bär citron lime prova på
Bästsäljare
Gluco Shot
Gluco Shot är ett helt nytt snabbt sätt att höja blodsockret, som passar jättebra vid diabetes.
Köp nu!