Diabetesgalan 2016

Det var ungefär 165 gäster som intog Scandic Alvik lördagen den 3 september 2016 för att vara med på den första Diabetesgalan.

Min Diabeteshistoria på Diabetesgalan 2016

Temat för kvällen var Min Diabeteshistoria. Alla som stod på scen hade diabetes, antingen typ 1 och typ 2 diabetes. Det var inte svårt att få en egen koppling till diabetes.

På scen Diabetesgalan 2016

Programmet innan middagen innehöll en intervju med mångsidiga sångerskan Molly Sandén och den hemliga gästen, som visade sig vara Peter Jihde! Peter Jihde har genom åren stöttat oss och vår satsning på Diabetes Hall of Fame, dit han är nominerad. Peter Jihde på Diabetesgalan 2016 Programmet i detalj hittar du här: Galaprogrammet Molly Sandén, fick diabetes typ 1 under 2012 . Förutom intervjun fanns det möjlighet att träffa Molly i Diabetesutställningen, där hon visade smycken hon designat till förmån för diabetesforskning. I Diabetesutställningen signerade Molly även kort och ställde upp på selfies. Diabetesgalan 2016 - Molly Sandén visar sina diabetessmycken Johnny Ludvigsson, diabetesforskare, grundare och ordförande i Barndiabetesfonden, berättade om sin diabeteshistoria. Han är själv drabbad av typ 2 diabetes men arbetar aktivt för typ 1. Sofia Larsson-Stern, mer känd som bloggaren Diabetesia, berättade sin diabeteshistoria. Den började med kampen för rätt till insulinpump. Fredrik Löndahl, Svenska Diabetesförbundets ordförande och Chefsrådman vid Förvaltningsrätten i Malmö, berättade om sin egen diabetes typ 1 och även hur det vara att växa upp med en mamma med diabetes. Niklas Krog, författare och fd elitbasketspelare, fick diabetes i 20-årsåldern då han försörjde sig som brevbärare innan hans böcker blivit mer kända. Niklas skriver barn och ungdomsböcker, och är mest känd för legenden om Tann. Thomas Magnusson, är ordförande i Diabetesorganisationen i Sverige och han berättade om sin diabetes typ 2. Maria Kojhasarli 15-åringen som stödjer Barndiabetesfonden genom att sälja diabetesarmband berättade om sin diabetes. Marie Fahlin, som har typ 1 diabetes och är grundaren till Diabetic Designed, höll i programmet under kvällen.

Diabetesgalan - nästan 50 000 kr till Barndiabetesfonden

Hela överskottet av Diabetesgalan gick till diabetesforskning genom Barndiabetesfonden. 46 877 kr lämnades över till Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson, lite senare på kvällen. Diabetic Designed hade inte kunnat genomför Diabetesgalan 2016 utan för våra samarbetspartner, där vi speciellt vill nämna Hotell Scandic Alvik, Rubin Medical, Medtronic och Test & Treat. Tusen tack till er och alla övriga samarbetspartner! Sofia Karlsson vann biljetter och övernattning för 2 till Diabetesgalan. Här kan du läsa mer om Sofia och hennes förslag: https://diabeticdesigned.se/diabetesgalan-2016/diabetesgalan-2016-resultat-av-tavlingen/ Diabetesgalan 2016 - Molly Sandén intervjuas av Marie Fahlin Diabetesgalan 2016 - Innan gästerna kommit Diabetesgalan 2016 Diabetesgalan 2016 - Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson tar emot checken från Marie Fahlin, Diabetic Designed. Kön till Diabetesgalan Här hittar du fler bilder: https://diabeticdesigned.se/bilder-fran-diabetesgalan-2016 Erik och jag, som driver Diabetic Designed, är supermotiverade att göra en bra gala. Jag är diabetiker sedan 1986 och diabetesmamma sedan 2008, Erik är diabetiker sedan 2009. Stort tack till alla som kom, jag hoppas ni hade en kul och givande gala och att vi ses igen! Marie Fahlin / Diabetic Designed

Diabetic Designed

Diabetic Designed drivs av mig, Marie Fahlin, med diabetes typ 1 sedan 1986. Jag startade Diabetic Designed kort efter min yngsta dotter också fått diabetes.
Diabetic Designed säljer produkter för oss med diabetes på nätet. Allt är specialproducerat eller specialimporterat och jag testar allt själv, innan vi erbjuder andra. Vi har bland annat diabetesväskor, dagböcker, druvsocker, kylfodral, Extend nutrition och mycket mer. Våra diabetesväskor för pennor har jag utvecklat själv, det ligger mer än 20 års produktutveckling bakom. Jag vill att du ska hitta allt du behöver till din diabetes hos oss. Vi finns på nätet för att alla ska få tillgång till allt, oavsett var man bor. Vi har mycket snabba och säkra transporter. Jag brinner även för positiv inspiration kring diabetes. Alla vi med typ 1 och många typ 2 diabetiker kommer ha diabetes för resten av våra liv, som det ser ut idag. Det är viktigt att det händer något positivt kring diabetes. 2014 genomförde vi därför vårt första Diabeteskalas, ett roligt kalas för barn med diabetes. Det är vår hyllning till alla barn med diabetes samtidigt som vi samlar in pengar till diabetesforskning genom Barndiabetesfonden. Under 2016 genomförde vi vår första Diabetesgala, för oss som är mer vuxna och har diabetes själva, och för våra anhöriga, familj och vänner. Hela överskottet av Diabetesgalan gick till Barndiabetesfonden, det blev nästan 50 000 kr.
Stanna gärna kvar hos oss och se på våra övriga sidor, förutom butik har vi resetips och blogg. Vi tar gärna emot synpunkter på innehållet och tips om nya produkter. Mejla oss på info@diabeticdesigned.se så svarar vi så snabbt vi kan. Så här ser Diabetesväskorna ut som jag utvecklat. Jag kan inte leva utan min väska, det är mitt sätt att kunna vara spontan, och det är min dotter med diabetes som visar. Varmt välkommen till Diabetic Designed önskar Marie Fahlin https://diabeticdesigned.se/produkt-kategori/diabetesfodral/ AmandaGrönMönster2 Amanda1 AmandaSvart AmandaGrå2
Frio kylfodral för insulin pennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värmen
Köp nu!
Gluco shots Lift bär citron lime prova på
Bästsäljare
Gluco Shot
Gluco Shot är ett helt nytt snabbt sätt att höja blodsockret, som passar jättebra vid diabetes.
Köp nu!