Druvsocker-doseraren

Hur mycket druvsocker behöver du vid insulinkänning?

Utifrån din vikt kan den rekommenderade mängden druvsocker du behöver vid insulinkänning räknas ut. Du fyller i din, eller ditt barns, vikt i vår druvsocker-doserare och får resultatet i antal tabletter, tuber eller flaskor - av den sorts druvsocker du vill använda.

 • Beräkna mängd

  kg
  Din rekommenderade dos:

  - st.

 • Varför druvsocker

  • Druvsocker är det absolut snabbaste sättet att höja blodsockret! GI-värdet är ca 140 vilket kan jämföras med vanligt socker, som har GI på ca 100.
  • Med druvsocker får du ingen rekyleffekt, alltså den mycket stora höjning av blodsockerhalten som insulinkänningar ofta ger upphov till.
  • Du kan dosera druvsocker exakt utifrån ditt behov.
  • Vi har många smaker och sorter och snabba leveranser.
  Druvsocker-doseraren din dos i antal tabletter

  Druvsocker-doseraren - din dos i antal tabletter

  Då du får insulinkänning finns den rekommenderade dosen druvsocker, utifrån din vikt, som är bra att utgå ifrån. Från början sa många inom vården att dosen 3 g druvsocker / 10 kg kroppsvikt var den som gällde. På senare år har även halva den dosen rekommenderats, framförallt för barn. Det alltid är individuellt vad som passar dig. Du behöver förmodligen äta fler tabletter och kanske komplettera med något mer (en smörgås, ett digestivekex) om du samtidigt motionerar eller rör på dig mycket.

  Vår druvsocker-doserare ger dig din rekommenderade dos i antal tabletter av det druvsocker du valt, nu uppdaterad med både lägre och högre dos-rekommendationen.

  Din erfarenhet är viktigast

  För mig är de rekommenderade doserna oftast för stora, jag får ett bättre blodsocker med 20 - 30 % lägre dos. Förutom när blodsockret faller mycket snabbt, då kan det behövas 2-3 gånger högre dos. På mig märks det också skillnad på vilken typ av insulin som orsakar känningen, det långtidsverkande kräver inte lika mycket druvsocker som snabbinsulinet.

  Forskningen säger att 9 tabletter Fruit Power eller 7 tabletter Dextro räcker för de flesta, även om man väger mer. Men även här har jag egen erfarenhet av att det ibland krävs mer.

  Mata in din vikt och få din rekommenderade dos!

  Så här kollar du om dosen blev rätt

  Mät ditt blodsocker när du har känning och 10-15 minuter efter du ätit druvsocker. Fick du ett bra värde efteråt var dosen lagom, då vet du till nästa gång.

  Det här kan låta lite trist, man kan vilja äta något "onyttigt" när man ändå har lågt blodsocker. Men med riktigt gott druvsocker är det betydligt lättare att hålla sig till druvsocker. Och det finns så många fördelar, man blir snabbt sig själv igen och slipper må dåligt av rekyler.

  Gluco shots Lift bär citron lime Druvsockerdoseraren

  Jag har diabetes själv och en dotter med diabetes. Jag vill verkligen att det ska finnas riktigt gott druvsocker för oss med diabetes och tycker att vi lyckats. Diabetic Designed har riktigt gott druvsocker! Vårt druvsocker finns i många smaker och praktiska förpackningar, det är lätt att hitta sin favorit.

  Lycka till hälsar Marie Fahlin / Diabetic Designed

  Fakta kommer från

  1177 Vårdguiden https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar--besvar/diabetes/diabetes-typ-1-hos-barn/

  Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska sjukhuset, Johanna Kajander, Diabetessjuksköterska 2019-03-18. https://www.diabit.se/images/stories/Karolinska/Presentation_ssk_Skolinfo_180426.pdf

  Diabit's rekommendationer: https://www.diabit.se/veta-mer-om-diabetes/akuta-situationer/behandla-lagt-blodsocker