Sockerfria Fredagsdrinken

Välkommen till den Sockerfria Fredagsdrinken. 💙 Vi har inspirerats av Magnus Ugglas Fredagsdrink och tycker det borde finnas sockerfria fredagsdrinkar för oss med diabetes. Därför startar Diabetic Designed den Sockerfria Fredagsdrinken.

Här kommer vi publicera recept på goda drinkar som fungerar bra att göra i en sockerfri variant. Och naturligtvis har vi en videohälsning i sociala medier. Fast kanske inte lika bra som Magnus Ugglas...

Följ oss på Facebook och Instagram så har du koll på det senaste.

Självklart vill vi inte uppmana någon att dricka alkohol. Och det går nästan alltid att göra en alkoholfri variant av drinken. Men även vi med diabetes går på AW, fest och andra tillställningar där det serveras drinkar. Och ibland är det vår tur att bjuda. Är du på festhumör och vill lyxa med en sockerfri fredagsdrink ska vi på Diabetic Designed göra vårt bästa för att ge dig recept på supergoda sockerfria drinkar.

Många drinkar innehåller sockerlag. Vet du hur mycket kolhydrater som ingår i 1 dl sockerlag – gjord på 1 dl strösocker och 1 dl vatten? Det är faktiskt hela 85 kolhydrater! Vi jämför med vår favorit för jämförelse, mjölk som innehåller 5 gram kolhydrat per dl. Då motsvarar 1 dl strösocker alltså 17 dl eller 1,7 liter mjölk. Det är mycket för oss med diabetes och tufft för blodsockret. Våra sötningsmedel är kalorifria, och innehåller alltså 0 gram kolhydrat per dl.

Vårt tips är att förbereda dig och köpa sötningsmedel från oss på Diabetic Designed några dagar innan. Vi tar bara in de bästa sötningsmedel vi hittar, som inte påverkar blodsockret och har god smak. De olika sötningsmedlen har lite olika användningsområden och det bästa är faktiskt att köpa alla sorter. De är dryga och räcker länge.

Övrigt du behöver till drinkarna hittar du i dagligvaruhandeln och så klart på systembolaget. Välkomna till Sockerfria Fredagsdrinken! Hoppas du gillar och vill följa med på den här resan.

- Var är Fredagsdrinken? Ja den sockerfria förstås! 

Här hittar du recept till alla våra sockerfria fredagsdrinkar. Vilken blir din favorit?

sockerfria fredagsdrinken frozen strawberry daiquiri
Frio kylfodral för insulin pennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värmen
Köp nu!
Gluco shots Lift bär citron lime prova på
Bästsäljare
Gluco Shot
Gluco Shot är ett helt nytt snabbt sätt att höja blodsockret, som passar jättebra vid diabetes.
Köp nu!