Sockerfri glögg
Välkommen till Sockerfria Fredagsdrinken. Vi på Diabetic Designed tycker det ska finnas goda sockerfria drinkar för oss med diabetes. Vi har inspirerats av Magnus Ugglas Fredagsdrink och delar med oss av recept på goda sockerfria drinkar. Fira vardag, helg och livet med diabetes tillsammans med oss! 💙
Så här i juletider passar det perfekt att dagens Sockerfria Fredagsdrink är Sockerfri Glögg!
Vanlig glögg är ruskigt söt och kan innehålla upp emot 20 % socker. Det är nästan som att dricka koncentrerad saft. Gör istället din egen sockerfria glögg, det är superlätt!
Den godaste glöggen får du om du låter den stå och dra i några timmar, eller minst en timme. Det här receptet är med alkohol, vill någon ha utan alkohol rekommenderar vi att använda alkoholfritt vin som bas.
Vårt bästa tips är att använda sockerfritt florsocker SUKRIN till glöggen. Det är naturligt och påverkar inte blodsockret.
Sockerfri glögg ingredienser:
- 1/2 flaska rött vin (ca 37 cl)
- 1/2 påse glöggkryddor
- ca 5 msk sockerfritt florsocker SUKRIN
- skållad och skalad sötmandel och lite russin till servering
Sockerfri glögg - gör så här:
- Häll i vin och glöggkryddor i en kastrull och värm till ca 50 grader. Slå av värmen.
- Låt stå i minst 1 timme, gärna i flera timmar eller över natten.
- Sila bort kryddorna.
- Tillsätt sockerfritt florsocker SUKRIN, du kan börja med mindre mängd sötningsmedel och smaka av efter hand. Vi tycker det blev lagom smak efter 5 msk.
- Värm till dricktemperatur och servera med mandel och russin.
- Servera med skållad och skalad mandel och russin
- Njut!
Kolhydratsinnehåll - Sockerfri glögg
Vi har räknat med att rödvinet innehåller 3 % socker, en vanlig sockerhalt för viner både med och utan alkohol. I princip är det bara sockerhalten i vinet man behöver ta hänsyn till och russin vid servering. 1 dl sockerfri glögg innehåller ca 3 gram socker / kolhydrat samt eventuellt kolhydrater från valfri mängd russin.Bjud gärna på hembakade sockerfria pepparkakor eller supergoda sockerfria lussebullar till. Pepparkakorna är naturligt glutenfria och lussebullarna finns även i en bra glutenfri variant.