Superenkla Sockerfria Pepparkakor
Här kommer ett superenkelt och riktigt bra recept på sockerfria pepparkakor. Det är svårt att hitta. Det är verkligen enkelt att göra de här supergoda sockerfria pepparkakorna. Hemligheten är att vi använder sockerfri mandelmassa som bas. Pepparkakorna blir goda och knapriga och innehåller knappast några kolhydrater alls. Även om du skulle äta upp alla på en gång…
Degen är jättegod och smakar som vanlig pepparkaksdeg. Men den är naturligt både gluten- och laktosfri. Man behöver mjöl vid utbakning och kavling, men använder du glutenfritt mjöl då blir även pepparkakorna det.
Ingredienser sockerfria pepparkakor
- 1 pkt 200 g sockerfri mandelmassa SUKRIN
- 2 tsk pepparkakskryddor
- 3 msk sockerfritt florsocker SUKRIN
- rivet skal från ½ citron
- Mjöl vid utbakning, använd glutenfritt för glutenfria kakor
Gör så här
- Blanda ihop allt, det är enklast att knåda för hand. Det blir en ganska hård deg.
- Ställ in degen i kylen och låt vila i minst några timmar, gärna över natten. Då hinner smakerna fördela sig i degen.
- Ta gärna ut degen ur kylen en stund innan du ska baka.
- Lägg degen på mjölat bakbord.
- Kavla ut degen tunt och tag ut kakor med pepparkaksformar.
- Lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 200 grader i ca 4 min tills kakorna är gyllenbruna
- Flytta bakplåtspappret med kakorna till ett bakgaller.
- Låt kakorna svalna och vila över natten så blir kakorna hårda och knapriga.
Varsågoda, supergoda sockerfria pepparkakor med försumbart innehåll av kolhydrater och naturligt laktos- och glutenfria!
Kolhydratsinnehåll sockerfria pepparkakor
I och med att vi utgår från sockerfri mandelmassa, där 200 gram endast innehåller 6 gram kolhydrater, innehåller hela degen endast 6 gram kolhydrat. Beroende på hur stora pepparkakor du gör räcker degen till ca 30 50 pepparkakor. Per pepparkaka blir det alltså försumbart innehåll av kolhydrater, ca 0,1 – 0,2 gram kolhydrat per pepparkaka.