Om Diabetic Designed

Marie Fahlin diabetes

Diabetic Designed drivs av mig, Marie Fahlin. Jag har diabetes typ 1 sedan 1986. Jag startade Diabetic Designed kort efter min yngsta dotter också fått diabetes. Diabetic Designed säljer produkter för diabetes på nätet: diabetesväskor, dagböcker, druvsocker, kylfodral, Extend nutrition och mycket mer. Våra diabetesväskor för pennor har jag utvecklat själv, det ligger mer än 20 års produktutveckling bakom. Diabetesväskorna är mönsterskyddade. Jag har även utvecklat Diabetesdagboken, från början till min dotter men numera är det sällan vi använder dem. Jag vill att Diabetic Designed ska erbjuda allt man behöver till sin diabetes. Vi finns på nätet för att alla ska få tillgång till allt, och för att det inte finns tillräckligt många diabetiker på samma ställe i Sverige för att man ska kunna ha en fysisk butik. Jag brinner även för positiv inspiration kring diabetes. Alla vi med typ 1 och många typ 2 diabetiker kommer ha diabetes för resten av våra liv, som det ser ut idag. Det är viktigt att det händer något positivt kring diabetes. 2014 genomförde vi därför vårt första Diabeteskalas, ett roligt kalas för barn med diabetes. Det är vår hyllning till alla barn med diabetes och vi samlar samtidigt in pengar till forskning genom Barndiabetesfonden. Vi är officiell samarbetspartner till Barndiabetesfonden. Under 2016 genomförde vi vår första Diabetesgala, för oss som är mer vuxna och har diabetes själva, och för våra anhöriga, familj och vänner. Hela överskottet av Diabetesgalan gick till Barndiabetesfonden, det blev nästan 50 000 kr.

Vår slogan är Diabetic Designed – Diabetes enklare och lite gladare. Vår logga föreställer en jätteglad smiley i kombination med diabetesringen och D som står för vårt namn. Den gula färgen står för hopp och inspiration och den blå representerar diabetesfärgen. Det passar extra bra eftersom vi är svenska också. Tidigare var färgerna i loggan gult och grönt, eftersom jag har en lång bakgrund inom miljöbranschen gillar jag att det gröna även representerar miljö och natur. Men vi bytte till blått för att det passade bättre med diabetes. Namnet Diabetic Designed kom jag på strax efter min dotter fått diabetes. Jag trodde då att jag bara skulle producera diabetesväskor. I början jobbade jag som konsult inom miljöområdet, parallellt med diabetessidan, företaget hette Fahlin Miljö & Utveckling AB.

Här kan du ladda ner vår flyer!

 

Diabetic Designed AB

Under 2012 bestämde jag mig för att satsa på diabetes på heltid. 2012-07-10 bytte företaget namn till Diabetic Designed AB, efter det här datumet har jag bara jobbat som konsult i undantagsfall. Jag önskar dig varmt välkommen till Diabetic Designed och hoppas att du kommer gilla oss. Gilla och Följ oss gärna på Facebook och Instagram ifall du gillar vad vi gör.

 

Lite längre ner kan du läsa mer om mig, och varför jag startade företaget. Diabeteshälsningar Marie

Marie Fahlin och idén till Diabetic Designed

Jag som startat Diabetic Designed heter Marie Fahlin och fick diabetes typ I precis innan jag skulle fylla 21. Att jag skulle få diabetes hade jag aldrig funderat över, trots att min farfar hade det. Även om den första tiden var väldigt jobbig, bestämde jag mig tidigt för att aldrig avstå från att göra något bara för att jag fått diabetes. Och att jag skulle försöka må så bra som möjligt, för att kunna göra allt jag ville. Jag tycker jag har levt upp till detta bra, jag tänker aldrig på diabetes när jag bestämmer mig för att göra något. Och jag har och har haft ett bra liv. Jag gick klart på KTH och tog min civilingenjörsexamen. Jag jobbade en sommar i USA, och har gjort några långresor när jag var yngre. Jag har haft intressanta och bra arbeten både på Vattenfall och miljömärkningen Svanen. Jag åker slalom och seglar, och håller alltid på med någon slags motion. För mig är matlagning avkoppling, och jag gillar att äta gott och dricka goda viner. Dessutom har jag fått två fantastiska döttrar, Nadja och Amanda. Det bästa i livet! För att vara så obunden av diabetes som möjligt har jag alltid försökt hitta lösningar som tillåter att jag kan vara spontan. När Amanda var 8 och ett halvt år fick hon tyvärr också diabetes. Jag sydde direkt ett diabetesfodral till henne, sådana jag sytt till mig själv i över 20 års tid, hon valde ett snyggt vaxdukstyg. Det visade sig att ingen sett sådana fodral tidigare och att även andra ville köpa dem. Så föddes idén till Diabetic Designed. För att kunna sälja sådana produkter jag själv velat köpa och kunna hjälpa flera som har diabetes. I vår familj verkar vi ha en mycket ärftlig variant av diabetes typ 1, så det känns som ett bra beslut att arbeta med diabetes. Jag vill att Amanda ska kunna köpa det hon behöver till sin diabetes, även när jag inte längre finns med och kan hjälpa henne, förhoppningsvis om mycket mycket länge.
Frio kylfodral för insulin pennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värmen
Köp nu!
Gluco shots Lift bär citron lime prova på
Bästsäljare
Gluco Shot
Gluco Shot är ett helt nytt snabbt sätt att höja blodsockret, som passar jättebra vid diabetes.
Köp nu!