Årets Diabetessjuksköterska / Årets Diabetesläkare

Årets Diabetessjuksköterska / Diabetesläkare 2023

Vi är jätteglada att äntligen kunna presentera vinnarna! 💙 

Årets Diabetessjuksköterska 2023 är Åsa Jarl och Årets Diabetesläkare 2023 är Pontus Curman!

Åsa Jarl arbetar på Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning på Centralsjukhuset i Karlstad. Pontus Curman arbetar på Diabetes- och endokrinmottagningen på Ersta sjukhus i Stockholm. Stort grattis, ni är båda så värda utmärkelsen. 💙

Tusen tack till alla patienter och närstående till patienter som varit med och röstat, det har kommit in såå många fina motiveringar och vi är alldeles rörda över hur många fantastiska personer det finns inom diabetesvården i Sverige!

Vinnare årets diabetessjuksköterska och läkare 2023 Åsa Jarl Pontus Curman

Åsa Jarl, Marie Fahlin (Diabetic Designeds grundare) och Pontus Curman vid prisutdelningen på Scandic Grand central i Stockholm. Fotograf Hanna Malmqvist.

Här kan du se foton från prisutdelningen och efterföljande mingel!

Årets Diabetesläkare 2023 och Årets Diabetessjuksköterska 2023

Äntligen är det dags! Nu har du möjlighet att ge din diabetessjuksköterska och diabetesläkare den uppmärksamhet de förtjänar.

Vi med diabetes är så beroende av en bra vård. Ett bra läkar- eller sjuksköterskebesök kan rädda dagen och göra så att man orkar kämpa på. En bra kontakt, fungerande tips och några lugnande ord kan göra underverk. Detsamma gäller faktiskt för våra nära, speciellt föräldrar till barn med diabetes. Det finns så många inom vården som gör ett fantastiskt arbete varje dag. Det är dem vi på Diabetic Designed hoppas nå med din hjälp.

I Diabetic Designeds utmärkelse Årets Diabetessjuksköterska / Årets Diabetesläkare ger vi dig som patient och/eller närstående möjlighet att hylla vården.

Årets diabetessjuksköterska och årets diabetesläkare 2023

Rösta på din diabetesläkare och/eller diabetessjuksköterska och ge honom eller henne den uppmärksamhet de förtjänar! Berätta varför just han eller hon är så bra.

Alla som får minst 1 röst får diplom skickat per post. Även om den du röstar på inte vinner hjälper du alltså till att visa din uppskattning.

Resten är enkelt, de som fått flest röster vinner utmärkelserna.

Nu är röstningen avslutad, tack för alla fina nomineringar. Vinnarna presenteras på Världsdiabetesdagen 14 november 2023. 

Håll utkik i nyhetsbrevet Diabetestips och i sociala medier. 

Vinnarna presenteras på plats i Stockholm på Världsdiabetesdagen 14 november 2023. Förutom äran får vinnarna personliga diplom, med de fina motiveringarna som skickats in, och så klart en vacker bukett blommor.

Röstningen pågår under oktober 2023. Du får rösta på flera personer, men tänk på att det bara är du som är patient och/eller närstående (t.ex. förälder) till en patient som får rösta. Ditt namn visas aldrig utåt. Senast den 31 oktober 2023 måste vi ha din röst.

Hjälp oss hylla vården, rösta på din diabetesläkare och din diabetessjuksköterska. Tack så mycket!

2022 års vinnare är nu presenterade!

Stort tack till alla er som röstat! Vi har skickat ut hela 343 diplom till duktiga diabetesläkare och diabetessjuksköterskor i hela landet, från Pajala i norr till Ystad i söder. Det har faktiskt kommit flest nomineringar till små och medelstora orter medan inte lika många kommit till sjukhusen i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.

Flera av de som fått diplom har hört av sig och tackat, tack igen till er som nominerat dem. Om du är med på listan men inte fått ditt diplom, vänligen kontakta oss!

Den diabetessjuksköterska respektive diabetesläkare som fick flest röster vann utmärkelsen.

Prisutdelningen ägde rum på Världsdiabetesdagen 14 november på Scandic Grand Central i centrala Stockholm. Förutom Diabetic Designed var även Barndiabetsfonden, Diabetes Sverige, Bloggen Livet och Diabetes (Roche), Sara Mobäck - Diabeteskvinnan samt SFSD (Svensk Förening för Sjuksköterskor i Diabetesvård) på plats.

 

Vinnaren av 2022 års Diabetesläkare - Henrik Hill

Vinnare årets diabetesläkare 2022 Henrik Hill

Vinnare årets diabetesläkare 2022 Henrik Hill

Enligt de som nominerade honom är han ”en fantastisk engagerad läkare som alltid sätter barnet i första hand. Han är professionell, trevlig och mjuk. Han tar sig tid för alla i den drabbade familjen, även syskon som ofta hamnar i skymundan. Han är helt enkelt rätt person på rätt plats.” 

Henrik Hill är specialistläkare i Barn- och ungdomsmedicin vid Barnmottagningen för diabetes och endokrinologi på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Dessutom forskar Henrik om typ 1 diabetes vid Uppsala Universitet.

Henrik var på plats och tog emot sitt pris vid prisutdelningen. Han vann för att han fick flest röster men blev extra uppmärksammad för att det även framgick att han själv har typ 1 diabetes. Utöver att vara 2022 års mest uppskattade diabetesläkare är han alltså en bra förebild för alla som har diabetes. Henrik visar att man kan göra det man vill trots att man har diabetes.

 

Vinnaren av 2022 års Diabetessjuksköterska - Pernilla Skotte

Enligt de som nominerade henne har hon har ”ett otroligt engagemang, personlig kännedom och är otroligt kunnig. Hon har alltid glatt humör och gör det där extra. Hon hittar lösningar som inte är självklara, ringer och återkopplar och gör att man känner sig viktig och sedd. Hon har fått oss föräldrar att känna ett lugn och hopp om framtiden när vår son nyss fick diabetes typ 1. Hon är helt enkelt fantastisk.”

Pernilla arbetar som diabetessjuksköterska vid Barn och ungdomsmedicinsk mottagning på Falu lasarett i Falun.

Tyvärr hade inte Pernilla möjlighet att själv komma och ta emot priset, utan Ulrika Ekström från Diabetic Designed läste upp ett tacktal som Pernilla förberett. 

Förutom Diabetic Designeds diplom (som vi skickar) fick Pernilla även blommor från SFSD.

 

 

Årets Diabetessjuksköterska / Diabetesläkare 2022

I Diabetic Designeds utmärkelse Årets Diabetessjuksköterska / Årets Diabetesläkare har du som patient tillfälle att hylla vården och nominera och motivera varför din vårdperson är så fantastisk. Även om den du nominerar och röstar på inte vinner hjälper du till att visa din uppskattning. Alla som nomineras får nämligen diplom.

Det finns två olika utmärkelser: en för Årets Diabetessjuksköterska och en för Årets Diabetesläkare. Den med med flest nomineringar/ röster i respektive kategori vinner och presenteras i samband med Världsdiabetesdagen 14 november 2022. Förutom äran vinner dessa även ett finare diplom och blommor.

Du får rösta på flera personer, men tänk på att det bara är du som är patient eller närstående (t.ex. förälder) till en patient som får rösta. Senast den 31 oktober 2022 behöver du lämna in din nominering. Tack för ditt bidrag!

 

Topplista Diabetessjuksköterska

(Utan inbördes ordning)

Cathrine

Astermark

Skånes universitetssjukhus
Barndiabetesmottagning Lund

Anette

Sandberg

Skånes universitetssjukhus Lund
Endokrinmottagning

Gudrun

Andersson

Centrum för Diabetes,
Stockholm 

Lars

Berg

Södra Älvsborgs Sjukhus
Diabetes- endokrinologimottagning Borås

Pernilla

Skotte

Falu lasarett
Barn- och ungdomsmedicinskmottagning

Åsa

Jarl

Centralsjukhuset Karlstad
Barn & ungdomsmedicinsk mottagning

Annett

Ryden

Hallands Sjukhus Halmstad,
Barn och ungdomsmottagningen

Carina

Bodén

Östersunds sjukhus,
Barn och ungdomsmottagning

Magnus

Hiis

Sachsska barn- och ungdomssjukhuset,
Södersjukhuset
Diabetesmottagningen

Anna-Lena

Stolt

Barn- och ungdomsmottagningen,
Hallands Sjukhus Halmstad

  

Topplista Diabetesläkare

(Utan inbördes ordning)

Henrik

Hill

Akademiska sjukhuset Uppsala Barndiabetesmottagningen

Micael

Fichtel

Härnösand/ Sundsvalls sjukhus
Närvård Härnösand Medicin

Pontus

Curman

Ersta sjukhus
Diabetes och endokrinmottagning

Inger

Johnsson

Akademiska sjukhuset Uppsala Barndiabetesmottagningen

Birgitte

Roijker

Skånes universitetssjukhus
Barn- och ungdoms-
medicinmottagning Malmö

Peter

Adolfsson

Kungsbacka sjukhus, Kungsbacka, Barn och ungdomsmottagningen

Eva

Toft

Ersta sjukhus
Diabetes och endokrinmottagning

Jarl

Hellman

Akademiska sjukhuset, Uppsala, Endokrin- och diabetesmottagningen

 

 Här hittar du lista på alla nominerade 2022


 

Om 2016 års Diabetessjuksköterska / Diabetesläkare

Stort tack för alla nomineringar. Den som allra flest har nominerat och som vunnit är Diabetessjuksköterska och heter Monica Palm-Burge. Monica arbetar på Barndiabetesmottagningen vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde. Enligt Monicas patienter är hon ”Världens bästa Diabetessjuksköterska”! ”Hon är kunnig, tar sig tid att lyssna och förklara tills alla förstått, kämpar för att barnen ska få bra hjälp i förskolan och skolan. Hon stöttar alltid barnen men kan säga ifrån om någon behöver ändra på något. Inte minst har Monica hjärtat på rätta stället och sprider glädje omkring sig.” Stort grattis Monica! Tusen tack till alla er som varit med och nominerat.

På Världsdiabetesdagen måndag den 14 november kl 11:00 delar vi ut Utmärkelsen 2016 års Diabetesläkare / Diabetessjuksköterska till Monica Palm-Burge, i Entrén till Skaraborgs Sjukhus i Skövde.

Barn- och vuxendiabetesavdelning uppmärksammade Världsdiabetesdagen gemensamt. Barndiabetesfonden från Skövde, Skaraborg, var på plats. Ett 30-tal personer hade samlats för att gratulera Monica, som fick utmärkelsen av Marie Fahlin, Diabetic Designed.

peter-jihde-jihdes-diabetes
Bidra dubbelt till diabetesforskning och köp den här superbra boken

Diplom16ArsDiabetessjukskoterskaMonica2016_11_14SkaraborgsSjukhusSkovde BarndiabetesfondenGratulerar  2016-11-14 11.06.39  Monica2  MonicaPalmBurgeOchMarieFahlin

Som tur är finns det många andra omtyckta Diabetessjuksköterskor och Diabetesläkare i Sverige. 

Om Årets Diabetesläkare / Diabetessjuksköterska

Vi med diabetes, eller föräldrar/anhöriga, är väldigt beroende av bra stöd från vården. Därför startade Diabetic Designed den här kampanjen, för att bidra till att våra duktiga vårdpersoner känner sig ännu mer uppskattade.

Diabetessjuksköterska i USA

Alla som nomineras får ett fint diplom. Den som fått flest nomineringar vinner. Årets Diabetesperson får, förutom äran, Diplom och Blommor på Världsdiabetesdagen den 14 november!

Frio kylfodral för insulin pennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värmen
Köp nu!
Gluco shots Lift bär citron lime prova på
Bästsäljare
Gluco Shot
Gluco Shot är ett helt nytt snabbt sätt att höja blodsockret, som passar jättebra vid diabetes.
Köp nu!