Supergod Sockerfri Rossini Cocktail
Varsågod här får du ett supergott recept på en supergod sockerfri Rossini Cocktail. Den innehåller knappast några kolhydrater vilket är bra för oss med diabetes. Har du inte hört talas om Rossini förut? Vi tror många vet vad cocktailen Bellini är, eller åtminstone hört talas om. Bellini görs av mousserande vitt vin och vit persika (som persikopuré). Byter man ut persikopurén mot jordgubbspuré kallas det istället för Rossini cocktail.
Det här är en riktigt god sockerfri cocktail som har få ingredienser och går fort att göra. Vill man göra en alkoholfri variant eller bjuda barn rekommenderar vi att blanda med någon lämplig light-läsk, som 7UP zero. Alkoholfritt mousserande vin innehåller tyvärr relativt mycket kolhydrater, så ur diabetessynpunkt är lightläsk mycket bättre. Och med mosade jordgubbar i blir det inte heller så stor skillnad på färgen.
Ett av problemen när man gör egna sockerfria drycker eller drinkar, är att få sötningsmedel fungerar att lösa upp sig i kall vätska. Vi rekommenderar därför att använda sockerfritt florsocker från Sukrin. Det löser lätt upp sig fast man blandar med halvfrusna jordgubbar, kall vätska eller vad man nu väljer. Det är dessutom stabilt och fäller inte ut, som en del andra sötningsmedel. Vårt sockerfria florsocker har väldigt bra smak, men man kan behöva dosera något mer än 1 till 1. Vi skulle uppskatta att ungefär 10% mer socker behövs jämfört med ett recept med vanligt socker. Handla bra sockerfritt florsocker hos oss.
Ingredienser Sockerfri Rossini Cocktail
- 4 glas
- 100 gram djupfrysta jordgubbar
- Drygt 2 matskedar sockerfritt florsocker Sukrin
- Mousserande vin med låg sockerhalt
- Valfritt – strimlor av limezest
Gör så här Sockerfri Rossini Cocktail
- Se till att jordgubbarna är halvtinade.
- Blanda med sockerfritt florsocker i en bra mixer.
- Mixa.
- Sila genom en sil för att få bort de små jordgubbsfröna.
- Fördela den sockerfria jordgubbspurén i fyra fina drinkglas.
- Fyll på med mousserande vin.
Om du vill kan du lägga i fina strimlor av limezest.
Varsågod, klart att servera en supergod sockerfri Rossini Cocktail!
Vill du ha tips om fler sockerfria drinkar, läs mer här!
Kolhydratsinnehåll Sockerfri Rossini Cocktail
Kolhydraterna kommer enbart från jordgubbar och det mousserande vinet i vår goda sockerfria Rossini Cocktail.
Till 4 glas använde vi ungefär 100 gram djupfrysta jordgubbar. Enligt förpackningen innehåller jordgubbarna 6,4 kolhydrater varav 4,7 gram är sockerarter. Delat på 4 glas blir det 1,2 gram per glas.
Vi fyllde på med ett torrt mousserande vin som innehöll 1 gram socker / 1 dl, våra glas var ganska små så vi fick plats med ungefär 1 dl.
Totalt blev det endast 2,2 gram kolhydrat per glas!