Sockerfri Mojito

Välkommen till vår andra Sockerfria Fredagsdrink. 💙 Vi på Diabetic Designed tycker det ska finnas goda sockerfria drinkar för oss med diabetes. Vi har inpirerats av Magnus Ugglas Fredagsdrink och delar med oss av goda sockerfria drinkar. Fira vardag, helg och livet med diabetes tillsammans med oss! 💙

Veckans drink är en sockerfri Mojito som är en klassisk och uppskattad drink med en tydlig syrlighet i sig. Drinken tillagas snabbt och enkelt av sockerfri sockerlag, färsk mynta, limejuice, vit rom, rikligt med is samt sodavatten. Det går självklart fint att strunta i romen om man önskar alkoholfritt.

Och det bästa av allt, drinken innehåller 0 kolhydrater!

Sockerfri Mojito

Ingredienser

Receptet räcker till 2 st lite större glas.

Tillagas med fördel i en shaker, men har du inte går det lika bra att blanda i något annat!

Sockerfri Myntasockerlag:

1 dl kokande vatten

1 dl sötningsmedel 1/1 SUKRIN

1 litet knippe färsk mynta 

Gör så här:

  • Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt sötningsmedel. Rör så att sötningsmedlet löser sig. Dra kastrullen från värmen.
  • Lägg i ett litet knippe färsk mynta och lägg på ett lock. Låta det stå och dra i max 5 minuter. Ta därefter ur myntan. Obs låt inte myntan ligga i för länge då det finns risk att det uppstår en besk bismak.
  • Det är perfekt om sockerlagen blir ljummen, men inte kall. Om den blir kall utkristalliserar sig sötningsmedlet lite och man behöver värma på för att det ska lösa sig igen.

Sockerfri myntasockerlag Sukrin

Mojito:

5 cl lime (motsvarar ungefär en halv lime)

1 dl ljus rom

1 knippe färsk mynta

1 dl sockerfri myntasockerlag

1 dl sodavatten (efter smak)

isbitar

2 extra myntakvistar till servering

Gör så här:

Pressa lime, mät upp 5 cl och häll ner i en shaker. Tillsätt 1 dl rom, ett nytt knippe färsk mynta och 1 dl sockerfri myntasockerlag. Muddla med en muddlare eller skaftet på en träslev. Att muddla är att stöta runt och helt enkelt ge myntan en omgång så att den sätter extra smak på allting i shakern. Vi använde en mortel i brist på shaker :)

Sockerfri mojito sukrin recept

Fyll två glas med isbitar och sila ner shakerns innehåll i glasen. Fyll upp med sodavatten efter smak och tycke (lite beroende på hur stark du vill ha drinken) och garnera varje drink med ett par kvistar färsk mynta.

Sockerfri Mojito Sukrin recept
Skål!
 

Följ oss på Facebook och Instagram för att få tips på fler goda sockerfria drinkar.

Frio kylfodral för insulinpennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värme
Köp nu!
DexiShot drickbart druvsocker cola lemonade
NYHET
DexiShot
DexiShot är vårt eget supersnabba och jättegoda drickbara druvsocker!
Köp nu!