Sockerfri Gin och Tonic

Välkommen till Diabetic Designeds Sockerfria Fredagsdrink. Det här är årets sista drink och vi bjuder på en sockerfri Gin och Tonic eller GT eller Gintonic som den också kallas. Ett bra sätt att fira det sista av året!

Vi har inspirerats av Magnus Ugglas Fredagsdrink och delar med oss av recept på goda sockerfria drinkar, perfekt för alla med diabetes. Fira vardag, helg och livet med diabetes tillsammans med oss! 💙

Gin och tonic är en mycket gammal drink som från början var ett sätt att få i sig malariamedicin. Redan under 1600-talet började man i Peru blanda Cinchona-trädets bark med vatten, för att skydda mot malaria. I början av 1800-talet kom franska forskare på hur man skulle extrahera kininet ur barken, alltså den aktiva ingrediensen mot malaria. Det var dock en besk blandning och många tyckte det var jobbigt att få i sig medicinen. Brittiska kolonialister i Indien som kom på idéen att blanda kinin med vatten, socker, lime och gin. Nu ökade antalet som ville ta medicinen lavinartat. 

I slutet av 1800-talet kom man på att man kunde tillsätta kolsyra, Tonic var skapat. Gin och Tonic är en mycket populär drink. Den vanligaste smaksättningen är med citron eller lime, men även svartpeppar, mango och gurka förekommer som smaksättning. 

Sockerfri gin och tonic ingredienser

Tack för sockerfri Indian Tonic Water Zero från Schweppes! Med den går det enkelt och snabbt att göra en god sockerfri Gin och Tonic. Finns att köpa i de flesta större livsmedelsaffärer. 

Ingredienser Sockerfri Gin och Tonic

Per glas behövs:

  • Generöst med isbitar 
  • 3cl gin av valfri sort
  • ca 1,5 dl sockerfri tonic (vi tog Schweppes Indian Tonic Water Zero)
  • citronklyfta - att pressa i 
  • citronskiva - att garnera med

Gör så här Sockerfri Gin och Tonic

  • Lägg massor av isbitar i ett glas.
  • Häll på gin och tonic.
  • Pressa över citron.
  • Rör om. 
  • Garnera med citronskiva. 

Kolhydrater Sockerfri Gin och Tonic

Vår sockerfria Gin och Tonic innehåller ungefär 0 kolhydrater. Eftersom vi blandar gin med sockerfri tonic (sötad med aspartam som inte alls påverkar blodsockret) är kolhydratsinnehållet i princip 0 kolhydrater. 

Sockerfri gin och tonic rör om

Skål med sockerfri gin och tonic

Frio kylfodral för insulin pennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värmen
Köp nu!
Gluco shots Lift bär citron lime prova på
Bästsäljare
Gluco Shot
Gluco Shot är ett helt nytt snabbt sätt att höja blodsockret, som passar jättebra vid diabetes.
Köp nu!