Dramatiskt bättre blodsocker med CGM <3 <3 <3

by Marie Fahlin
Nu vet jag inte hur ert, eller era barns blodsocker ligger men för mig är blodsockret ofta en berg- och dalbana. Jag känner alltid av mina känningar men får stora rekyler, trots att jag bara äter druvsocker. Efter jag fått CGM:en Guardian Connect har mitt liv ändrats dramatiskt på bara några veckor. Till det bättre alltså! ;)

Värden i mobilen och varning innan lågt

Alla värden hamnar i mobilen, utan sladdar eller annat krångel, bara mobilen har tillgång till internet. En jättestor skillnad från andra mätare jag testat är att jag får varningar en halvtimme INNAN lågt. Jag dricker oftast en GlucoShot för att hindra känning, faktiskt även om det inte är så lågt när varningen kommer. Till skillnad från många andra CGM:er räknar Guardian Connect ut när jag behöver äta för att hindra en känning. Den tar alltså både hänsyn till hur snabbt blodsockret sjunker och själva blodsockervärdet. Min CGM Guardian Connect larmar även när blodsockret sjunker mycket snabbt och för höga värden. Självklart väljer man själv vilka larm man vill få.

Dessutom är det lätt att skriva in mat, träning, insulindoser och kommentarer. Redan efter några dagar såg jag tydligt att jag hade för mycket långtidsverkande under natten. Själva sensorn är liten och snygg, och faktiskt inte alls mycket större än en Freestyle Libre. Min sitter på baksidan av armen där jag tycker den stör minst. Nackdelen är att jag inte kan få dit den själv, men min dotter med diabetes har hjälpt mig. Vi, eller rättare sagt hon, tryckte fast den ordentligt och jag har lyckats ha den kvar med bara det plåster som finns på själva sensorn. Skulle sensorn ramla bort finns extra "plåster" med, men jag tycker det är skönt att slippa.

CGM Guardian Connect Sensor CGM Guardian Connect syns inte

Jag har även kunnat följa upp blodsockret på datorn och får väldigt bra överblick. Det som var lite krångligt var att ställa in tiden för våra supersena middagar. Vi äter oftast mellan 20 och 21 och det förstod inte systemet, men tack vare hjälp från supporten funkar det bra nu. Den enda nackdelen är att jag sätter mobilen på Stör ej under natten, och då hörs inte varningarna. Att sätta mobilen på flygplansläge funkar inte heller. Men eftersom även känningarna nattetid minskat och jag alltid vaknar, peppar peppar ta i trä, känns det viktigare att sova utan att bli störd.

Från flera känningar om dagen till någon i veckan

Från att ha haft ett par låga värden per dag är jag nu nere i något i veckan. Eftersom de allra flesta av mina höga värden berodde på de låga kommer även det höga sjunka på sikt. Jag är så tacksam för att jag fick en Guardian Connect CGM. Här kan ni läsa mer om CGM Guardian Connect. https://guardianconnect.medtronic-diabetes.se/ Stort tack till min diabetessjuksköterska Ann-Kristin som fixade. <3 <3 <3 Marie Fahlin 2017-09-12