Förberedelser 1 - skidresa

by Marie Fahlin

Det här är alltså bara hur jag brukar göra, man kan göra på många olika bra sätt, det här är inte det enda rätta. Men jag hoppas kunna ge någon lite idéer inför liknande resor.

OBS! Det behövs intyg om diabetes när man flyger, man får från diabetesläkaren eller sköterskan. Och det finns ett sjukvårdskort som kan vara bra att ha med utomlands.

Allt som är lite extra ser jag till att ha hemma i god tid (alltså helst lite längre än 2 dagar innan resan). Det jag tänker på först är insulin, nålar, blodprovstagare, testremsor och allt som hör till. Jag tar med ungefär dubbelt så mycket som är ”worst case” mot vad man kan behöva, och alltid extra blodsockermätare, insulinpenna, blodprovstagare ifall något skulle gå sönder.

Sedan ser jag till att ha tillräckligt med reservmat, jag har oftast digestive-kex (OK att äta, håller sig bra), och massor av druvsocker. Lite beroende på hur man reser kan små Festis- eller Mer-förpackningar vara bra också. Extra viktigt om man får lågt blodsocker under själva resan eller på natten utan tillgång till kök.

Skidkläderna måste ha gott om fickor tycker jag. Både för massor av druvsocker och insulin nära kroppen (om det är jättekallt). Annars hänger jag mitt fodral i en rem under jackan.

Så det här ska jag fixa lite med under dagen, förutom själva jobbet.

Om någon kommer på att jag glömt något, lägg gärna till. 🙂 Marie