Kontinuerlig blodsockermätning!

by Marie Fahlin

Har ni tänkt på hur lätt det skulle vara att ha diabetes om man alltid visste vilket blodsocker man hade?

Ni som haft diabetes länge kanske också läste om det amerikanska ”klockarmbandet” för ca 10 år sedan. Det var ett klockarmband som läste av blodsockret utan att sticka hål i huden. Det lät helt fantastiskt! Själv har jag alltid haft ganska svängande blodsocker och det enda sättet för mig att ha kontroll är många blodprover.

Tyvärr visade det sig att ”klockarmbandet” inte fungerade och dessutom irriterade huden. Ett nytt försök med annan teknik gjordes av ett annat företag 2008. Det systemet fungerade inte heller när det testades i större skala… Men det skulle vara helt fantastiskt om någon uppfann den stickfria blodsockermätaren.

Nu håller jag på att testa kontinuerlig blodsockermätning genom en knapp på magen. Jag får låna en mätare en vecka från sjukhuset för att lära mig. Jag kommer skriva lite här i bloggen hur det gått, men helt klart hade tänkt mig en annan start. Jag hade haft insulinkänningar 3 nätter i rad, och hade stor resistens mot insulin när jag startade. Och hade inte lika mycket energi som jag brukar…. Hälsningar Marie