Krönikör Marie Fahlin!?

by Marie Fahlin

Jag är jättestolt! I senaste numret av tidningen Diabetes finns en Krönika jag skrivit, min första Krönika någonsin. Den handlar om hur jag upplevde det när jag fick diabetes, rivstart med skidresa till Åre och att vara proppmätt med lågt blodsocker hela tiden, och inte minst alla tips och råd jag fick. Jag var 20 år och det var mitt första år på KTH. Inte konstigt att jag bara klarade första och sista tentan den terminen.

När det gäller tips och råd, är det här det mest speciella tipset genom tiderna:

– ”Marie, har du tänkt på att börja röka hasch? Nu när du inte kan dricka alkohol längre…”

Jag började inte röka hasch, bara så att ni vet…

Alla vi som har diabetes själva vet att man kan dricka alkohol, bara man inte tappar kontrollen och kollar blodsockret extra mycket. Även om en del väljer att inte dricka alkohol alls.

Jag hade i alla fall turen att vara omgiven av otroligt snälla kompisar (och bra familj). Mina kompisar gjorde nästan allt för mig, de började till och med köpa lunchen. Men trots det var det ju ingen höjdare att få diabetes. Som tur är blir det mycket bättre efter bara något år. Läs gärna hela Krönikan i tidningen Diabetes eller lite längre ner här.

Ni är väl med i en diabetesförening? De gör ett jätteviktigt arbete för oss med diabetes och/eller för våra barn, anhöriga och vänner med diabetes.

Här kommer Krönikan!

MarieKrönikaDiabetes

När nummer 4 / 2015 kommer ut på nätet kan ni läsa här:

http://www.diabetes.se/sv/Tidningen-Diabetes/Tidningsarkiv/2015/Tidningen-Diabetes-nr-32015/

Ta hand om er och diabetesen!

Diabeteskramar till er alla från Marie