Skidresan

by Marie Fahlin

Jag hade egentligen tänkt skriva förberedelser 2 också, men jag hann helt enkelt inte. Tyvärr blir man varken sämre eller bättre på att planera för att man fått diabetes.

En sak jag hade tänkt skriva, är att jag redan när jag packar passar på att fylla fickorna i skidbyxor, skidjackan med druvsocker. Minst 20 tabletter druvsocker sprider jag ut i olika fickor, för att kunna häva minst 3 insulinkänningar. Det singelpackade druvsockret tycker jag är bäst, det påverkas inte av fukt. Om man inte har tillgång till de plastförpackade tabletterna, tycker jag det är bättre att komplettera med små-förpackningar dajm eller choklad – än att ha fler hela Dextro-paket med. För att det går att sprida ut bättre och tål fukt.

Vi har haft en helt fantastisk dag i skidbacken idag. Det var jättekallt när vi startade (ungefär -20 grader) men solen tittade fram vid lunch-tid. Jag har mitt diabetesfodral hängande runt halsen under jackan. Trots det var blodsockermätaren för kall när jag försökte ta blodprov. Väntade ca 10 minuter innan det fungerade. Bra tips är att ta ut den ur fodralet och värma mellan händerna – eller åtminstone öppna fodralet.

Väckarklockan verkar ha gått sönder i reseväskan. Viktigt för mig att ta mitt Levemir mellan ungefär 6 och 7:30 på morgonen. Vaknade ändå, men inatt ställer jag mobilen. Ha det så bra, hälsningar Marie