Varför är det så dyrt med porto?

by Marie Fahlin

Det är kanske inte det man funderar mest över om man inte ska börja skicka mycket som är ganska tungt och inte kostar så mycket. Som druvsocker.

Numera har jag funderat ganska mycket över det. Liksom varför det inte finns flera portogränser eller en kontinuerlig skala, åtminstone om man blir kund hos Posten.

Jag har varit tvungen att höja priset på druvsockerpåsarna när jag ska försöka sälja mer – portot ingår nämligen. Jag har faktiskt gått back på att skicka ganska många paket, beroende på hur många påsar som beställts. Därför kommer det bara gå att köpa vissa antal påsar framöver – för att det ska bli en liten vinst.

Andra saker jag inte tidigare funderar så mycket över är kuvert-påsar. En blandning av kuvert och påse, som ska gå att skicka som vanligt brev och alltså inte får bli för stor eller tjock. Den får inte heller vara för tung. Det är såå svårt att hitta bra alternativ, och jag är riktigt trött på att allt finns på nätet numera – även om alla varit vänliga och skickat prover. Är det någon som har tips tar jag tacksamt emot!

Hälsar Marie på Diabetic Designed