Supergott glutenfritt morotsbröd
Glutenfritt morotsbröd
Ingredienser:
- 4 ägg
- 50 gram morötter
- ½ dl mandelmjöl
- ½ dl Durramjöl
- ½ dl havremjöl
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk chiafrön
- ½ dl kokosolja
- Salt
- Ev. lite grönkål
Garnering:
Sesamfrön, vallmofrön eller vad du tycker är gott eller har hemma!Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme. Riv morötterna på ett rivjärn eller i en matberedare om du har. Vispa äggen poröst och blanda de tillsammans med de rivna morötterna. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål och häll ner äggblandningen. (Här blandade jag ner några nävar av överbliven grönkål som jag har haft i ugnen). Låt stå i ca 5 minuter. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper och toppa med sesamfrön och vallmofrön. Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter! Servera med gott pålägg och njut!