Saras smarriga påsk snacks
Vår superduktiga gästbloggare och receptkreatör Sara Mobäck, alias Diabeteskvinnan, har tagit fram det här förslaget på snacks till påsk, med massor av frukt och bär men utan tillsatt socker. Eftersom även Extend Bar ingår borde blodsockret bli stabilare och påverkas mindre än utan. Och det är sockerfritt och väldigt gott, bra idé. Tusen tack för att du delar med oss Sara!
Så här skriver Sara:
Nu börjar det närma sig påsk och det är en högtid som bör firas med massor av färglada ägg, påskris och självklart god mat. Jag tycker att det är viktig att kunna njuta av påsken, trots diagnosen diabetes. Det kan vara lite klurigt när det kommer till det godis som oftast serveras. Här bjuder jag på en riktigt smarrigt tilltugg som inte påverkar blodsockret allt för mycket. Det bästa av allt är att du själv kan välja ingredienserna helt och hållet själv. På min påskbricka har jag: Jordgubbar Kiwi Clementin Björnbär Banan Nick’s Mjölkchoklad Nick’s Mörk Choklad Nick’s Sport-Crunch Hasselnöt Extend Bar i smaken BärGör så här:
- Skiva upp frukten till valfri storlek.
- Smält chokladen i en skål över vattenbad. Doppa sedan fruktbitarna i chokladen och lägg de på ett bakplåtspapper för att låta chokladen stelna.
- Mixa Extend i en mixer och strö sedan över den choklad-doppade frukten!
Ett perfekt snacks som passar alla åldrar, både vuxen som liten. Jag kan lova att det kommer bli mycket uppskattat av alla! Servera gärna samma dag. Förvara påsk snacket på en tallrik i kylskåpet. Glad Påsk! Sara Mobäck
Lämna en kommentar