Resa med diabetes - Skidresa

by Marie Fahlin
Resa med diabetes - sportlovsresa till Val Thorens Amanda framför den fantastiska utsikten.
Har du varit på resa med diabetes under sportlovet? Det har min yngsta dotter Amanda och jag varit. Tyvärr kanske någon av våra sista, hon går i tvåan på gymnasiet. Storasyster som går i trean på gymnasiet valde att inte följa med i år. Vi var alltså två personer med diabetes som åkte på skidresa till franska alperna. Vi bodde i Val Thorens och hade tillgång till ett enormt stort skidsystem med ungefär 700 km pist.
Resa med diabetes - ta med massvis av druvsocker och GlucoJuice Druvsocker, GlucoJuice, fjärrkontroll till Freestyle Libre och minisprutorna Daily Dose är perfekt när man ska resa med diabetes.
Det är superviktigt att packa alla diabetessaker i handbagaget när man ska resa med diabetes, det tror jag alla vet. Man vill inte riskera att bli av med diabetessakerna. Bättre då att bli av med en pjäxbag. ;) Med pjäxor, hjälmar, skidglasögon, vantar, skidstrumpor och annat. Det är mycket som ryms i en pjäxbag konstaterade vi när Amandas försvann. Vi fick hyra en del och köpa annat, men som tur hade vi alla diabetessaker med. Jag var superlåg de första dagarna, eller rättare sagt nätterna. Och Amanda hade också riktigt lågt blodsocker. Trots att jag successivt minskade mitt natt-Levemir och hon minskade sitt Tresiba. Efter 4 dagar hade vi nått botten och då fick vi gå upp lite i dos igen. Min bästa kompis var GlucoShot. Jag drack 3-4 om dagen/natten de första dagarna – och åt massvis av druvsocker. GlucoShot är en fantastiskt bra "druvsockershot" med jättegod smak. Man dricker upp hela flaskan. Och om man inte varit för låg får man bara en lagom höjning av blodsockret, utan rekyl. Just när man får många insulinkänningar är det jobbigt att äta tycker jag. Det är då jag skulle vilja ha en liten tablett man kunde svälja, som höjde blodsockret direkt.
Resa med diabetes - minisprutor från DailyDose Vi använde minisprutor och bytte färg på locken allteftersom vi fyllde på med nytt insulin.
Vi använde de små minisprutorna DailyDose för lunchinsulinet under veckan. Eftersom både Amanda och jag har Freestyle Libre nu, blev det väldigt lite att ha med sig i backen. Minisprutorna hade vi i fickor nära kroppen. Vi hade en helt fantastisk resa. Superbra skidåkning. Ganska mycket sol. Superfina luncher ute i backen. Bara lite dåligt väder. God mat. Och jag tyckte det var jättemysigt att umgås med en dotter i taget. Och trots att vi var två med diabetes, tog inte diabetesen mycket av vår tid. I jämförelse med tiden vi la ner på Amandas försvunna pjäxbag är ”diabetestiden” försumbar. Men då tog också väskbekymret ganska mycket tid. Sportlovshälsningar Marie Fahlin
Resa med diabetes - lunch i backen
Lunch i backen, frisyren blir extra snygg under hjälmen. ;)
Resa med diabetes - allt till diabetesen ryms i fickan
Fantastiskt väder och utsikt. Och allt till diabetesen ryms i fickorna.
Resa med diabetes - after ski
Vi hann bara med en "After ski", vi åkte skidor tills liftarna stängde. Det här är precis innan solen går ner. Vissa saker spelar ingen alls roll om man ska resa med diabetes eller utan.