Vår hyllning till alla barn med diabetes!

Diabetic Designed har instiftat Diabeteskalaset, ett roligt kalas för barn med diabetes och deras familjer. Samtidigt samlar vi in pengar till diabetesforskning, genom Barndiabetesfonden.

Vårt mest uppskattade inslag i programmet har varit när programledaren och grafiska formgivaren Karin Mannerstål har pysslat med barnen. Karin är känd från TV-programmet Äntligen hemma och har själv en son med diabetes.

Genom Diabeteskalaset vill vi ge barn med diabetes ett roligt kalas. Vi vet hur mycket extra jobb det är att ha diabetes, faktiskt oavsett om man är barn eller vuxen. Och samtidigt vill vi ge föräldrar en möjlighet att träffas.

Ni föräldrar kommer ha möjlighet att träffa andra föräldrar. På tidigare kalas har barnen gjort sockerfritt godis av specialtillverkad mandelmassa, sötad med Stevia.

Vi äter ett gott och specialkomponerat mellanmål, som passar bra för oss med diabetes.Vi lämnar över pengarna till Barndiabetesfonden.

Vi kommer också ha fiskdamm!

Så här såg programmet ut 2015: Program2015_pdf

Varma hälsningar från
Marie Fahlin – Diabetes typ 1 sedan 1986 och mamma till dotter med diabetes sedan 2008
Erik Häggqvist – Diabetes typ 1 sedan 2009

Diabeteskalaset 2015 – Klicka här för att besöka oss och se fler bilder!

Här hittar du vår 2-minutersfilm från Diabeteskalaset 2015!

 

Specialpris på övernattning på Scandic Alvik

Scandic Alvik har även rabatterat priset på övernattning för Diabeteskalaset. Våra priser är dubbelrum (990 kr/natt), dubbelrum med 1 extra säng (1090 kr/natt) och familjerum för 2 vuxna och 2 barn (1190 kr) hos Scandic Alvik, frukost ingår i priset. Mejla meeting.alvik@scandichotels.com eller ring 08-517 661 14 (enklast måndag-fredag) och uppge Diabeteskalaset så får du specialpriset. Stort tack för det Scandic Alvik!

Här hittar du affischer om Diabeteskalaset!
Affisch_A4_Diabeteskalaset_2015_text

Diabeteskalasets tävling

Diabeteskalasets tävling är nu avslutad. Här hittarna ni vinnarna! Första pris är biljetter till Diabeteskalaset och övernattning på Scandic Hotell för hela familjen! Andra pris är 300 kr i presentkort hos Diabetic Designed och Tredje pris är 100 kr i presentkort hos Diabetic Designed.

Förberedda för kalas

Ni som är barn är våra superhjältar! Ni tar många sprutor eller sköter pumpen, många blodprov, och lär er decimaltal när ni är riktigt små!
Och samtidigt gör ni allt som alla andra barn gör!

Diabeteskalaset är vår hyllning er barn som har diabetes. Ni förtjänar ett riktigt roligt kalas!

Vi samlar samtidigt in pengar till Barndiabetesfonden. Barndiabetesfonden bidrar årligen till forskning kring diabetes typ 1, ofta kallad barndiabetes.

 

Här hittar du vår 2-minuters-film från Diabeteskalaset 2014!