Jury till Diabetes Hall of Fame

Det behövs en Jury till Diabetes Hall of Fame! Juryn ska vara Diabetes Hall of Fames ansikte utåt och varje år välja ut de personer som ska väljas in i Diabetes Hall of Fame. Personerna i Juryn behöver inte ha diabetes själva, men de behöver ha ett stort intresse för diabetes, oavsett om det gäller typ 1, typ 2 eller någon annan form av diabetes. Tänk på att det är ett internationellt forum, jurymedlemmarna kan komma från olika länder.

Juryn till Diabetes Hall of Fame kan jämföras med Idol-juryn, fast istället för att kunna musik ska den här juryn ha diabetes som område.

Läs mer om Diabetes Hall of Fame här!

200 kr i presentkort

Vi belönar de 4 bästa förslagen till Jury med 200 kr att handla för hos Diabetic Designed. Den första vinnaren är redan utsett, du hittar hen lite längre ned, och vinnare nummer två utses fredag den 11 januari 2019 (det blir totalt fyra tillfällen).

Varmt välkommen med ditt bidrag!

Jury till Diabetes Hall of Fame - nominerade

Vi tackar för de första nomineringarna till Juryn till Diabetes Hall of Fame. De publiceras i bokstavsordning på efternamnet. De är nominerade av minst en person.

Tomas Andersson Wij - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Sångare och låtskrivare som nyligen berättade att han haft diabetes sedan 18-års ålder. Han har skrivit låtar åt artister som Bo Kaspers Orkester, Mauro Scocco, Rikard Wolff och Peter Jöback och även haft ett musikprogram på SVT.

Läs gärna mer om Tomas här!

Helena Bergström - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Välkänd skådespelare och regissör. Hon har arbetat både vid Dramaten och Stockholms Stadsteater men är nog mest känd för hennes skådespeleri i över 40 olika filmer, som Black Jack, Änglagård och Sista Dansen, men har även regisserat flera filmer själv. Gift med regissören Colin Nutley. Tillsammans har de barnen Tim och Molly. Tim har diabetes och Helena har ställt upp för Barndiabetesfonden i olika sammanhang.

Läs gärna mer om Helena här!ll

Robin Bryntesson - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Svensk längdåkare som fick typ 1 diabetes precis när hans karriär tog fart, efter hans första junior SM. Han tog tre VM-guld på juniornivå och en rad andra medaljer. Numera driver han Sockertoppen som lär barn med diabetes att kombinera träning och diabetes.

Läs gärna mer om Robin här!

Elin Cederbrant - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Trots att Elin bara är 19 år har hon redan samlat in 3,8 miljoner till Barndiabetesfonden. Hon startade TAD1, Together Against Diabetes typ 1, för att informera om typ 1 diabetes och samlar in pengar till Barndiabetesfonden, och fick på Världsdiabetesdagen 2018 Maximus Prize på 500 000 kr, ett pris familjen Stenbeck delar ut.

 

Gabrielle Eklöf - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Intensivvårdssjuksköterska på Thoraxkliniken i Linköping med typ 1 diabetes. Gabrielle har en positiv inställning till livet och många järn i elden, som alpin skidåkning och svensk reggae.

 

Filip La Fontaine - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

17-åring kille som fick diabetes som 1-åring. Nu går han andra året på gymnasiet, Fryshusets danslinje och ägnar sig åt street dance på fritiden.

 

Björn Frantzén - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Välkänd stjärnkrögare som driver Restaurang Frantzén, den enda restaurangen med tre Michelin-stjärnor i Norden. Efter hans dotter fick diabetes har han engagerat sig för diabetes och speciellt bättre mat. Skrev kokboken "Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk" 2017.

Läs gärna mer om Björn här!

Carl Jan Granqvist - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Välkänd krögare och livsnjutare med typ 2 diabetes, oerhört aktiv inom området mat, dryck och måltid. Har startat Grythyttans Restauranghögskolan och varit med i många TV-program, som På Spåret och Let´s Dance.

Läs gärna mer om Carl Jan här!

Peter Jihde - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Folkkär och välkänd programledare bland annat på TV4 Nyhetsmorgon, som fick typ 1 diabetes 2012. 2017 tog han steget fullt ut och började arbeta med diabetes, han har varit programledare för då två TV-sända Diabetesgalorna och även gjort en reportagserie om människor med diabetes.

Läs gärna mer om Peter här!

Hans Jönsson - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Påläst typ 1 diabetiker som bland annat driver Diabetics och står bakom Facebook-gruppen Autoimmuna Diabetiker.

 

Johnny Ludvigsson - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Välkänd diabetesprofil som ofta syns på TV när man pratar om diabetesforskning. Han har startat Barndiabetesfonden, är diabetesforskare, barnläkare och brinner för att utrota typ 1 diabetes.

Läs gärna mer om Johnny här!

Sara Mobäck - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Mer känd som bloggaren Diabeteskvinnan som på ett positivt sätt skildrar hennes liv med diabetes. Sara har typ 1 diabetes och brinner för att informera om diabetes, och speciellt i kombination med välmående och mat.

 

Emil Molin - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Framgångsrik hockeyspelare med typ 1 diabetes sedan 11 års ålder. Har spelat i Ängelholm, MoDo och nu i Malmö Redhawks. Håller föredrag för unga om hur man klarar hockey på elitnivå samtidigt med diabetes.

Läs gärna mer om Emil här!

Charlotta Nilsson - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Engagerad och omtyckt barnläkare i Helsingborg.

 

Molly Sandén - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Mycket omtyckt och välkänd sångerska som fick typ 1 diabetes i 20-årsåldern. Hon är ständigt aktuell med ny musik och har varit med i Melodifestivalen flera gånger.

Läs gärna mer om Molly här!

Sofia Larsson-Stern - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Känd som bloggaren Diabetesia och för att ha tagit upp kampen om rätt till insulinpump. Har varit redaktör på diabetesbloggen Livet och Diabetes och arbetar med en rad olika diabetesprojekt.

 

Brad Wilk - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

Välkänd amerikansk trummis med typ 1 diabetes sedan 19 års ålder, som turnerat världen runt med tre stora rockband; Rage Against the Machine, Audioslave och Prophets of Rage. Han är engagerad i diabetesfrågan och samlar in pengar till Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), ungefär den amerikanska motsvarigheten till Barndiabetesfonden.

Läs gärna mer om Brad här!

Vanessa Williams - Nominerad Jury till Diabetes Hall of Fame

1983 utsågs hon, som den första afroamerikanska kvinnan, till Miss America, men fick på grund av en utvikningsskandal avstå titeln. Hennes mor- eller farmor dog i sviterna av diabetes som 65-åring och Vanessa Williams har engagerat sig för diabetes på ön Guam.

Läs gärna mer om Vanessa här!

Vinnare av 200 kr hos Diabetic Designed

Vinnaren av presentkort 2/12 2018 heter Anders Mannio. Hans motivering till varför Diabetes Hall of Fame behövs är: "Genom att visa upp så många framgångsrika personer, i så många olika branscher som möjligt, bevisar man att sjukdomen inte behöver vara ett hinder för att nå sina mål och drömmar!" Vi gratulerar Anders till priset och kontaktar dig även per mejl.
Frio kylfodral för insulin pennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värmen
Köp nu!
Gluco shots Lift bär citron lime prova på
Bästsäljare
Gluco Shot
Gluco Shot är ett helt nytt snabbt sätt att höja blodsockret, som passar jättebra vid diabetes.
Köp nu!