Diabetes i verkligheten

Visst är det mycket som inte fungerar som man tänkt vid diabetes? Självklart blir många saker svårare att göra och det tar mycket tid att ha diabetes och försöka sköta sig (eller sitt barn) så gott det går. Jag tycker nästan inget är omöjligt, min gräns går vid bergsklättring utan säkerhetslina. Sedan tycker jag det är svårt att äta vad som helst när som helst. Jag får bättre blodsocker om jag låter bli vissa saker, men jag vet att många som kolhydratsräknar lyckas bättre.

Eller annat som man trodde skulle vara svårt som faktiskt blev lättare (för mig var faktiskt att börja ta sprutor en sådan sak)?

Här har jag försökt samla ihop lite praktiska saker som tips, bra recept med sötningsmedel, allmänt om sötningsmedel och diabetes (inklusive ett hemskt smaktest jag gjorde). Tanken är att den här delen ska växa.

När det gäller tips kring insulindosering och hur blodsockret fungerar testar ni på eget ansvar. Jag har oftast testat på mig själv och/eller min dotter innan jag lägger ut det. Men jag är inte läkare, och har ingen medicinsk utbildning. Bara ganska mycket praktisk erfarenhet av diabetes, utifrån att jag vill kunna göra allt jag vill och ändå må bra.

Har du några synpunkter eller egna tips, mejla gärna till mig på: marie@diabeticdesigned.se

Ta hand om dig och din diabetes eller ditt barn med diabetes!

Marie Fahlin / Diabetic Designed

Frio kylfodral för insulin pennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värmen
Köp nu!
Gluco shots Lift bär citron lime prova på
Bästsäljare
Gluco Shot
Gluco Shot är ett helt nytt snabbt sätt att höja blodsockret, som passar jättebra vid diabetes.
Köp nu!