Resa med diabetes - Paniktips

Ibland är man inte förberedd och ibland händer det saker man inte kunnat förutse. Oavsett vad är det bra att ha lite tips och trix för att försöka göra det bästa av situationen. Mitt bästa tips är att alltid ha med dig så mycket du kan, insulin, blodsockermätare och druvsocker, för att vara förberedd på det mesta. Det är faktiskt därför jag började sy de första diabetesväskorna åt mig själv, för att få med mig både snabb- och långtidsverkande insulin, blodsockermätare och ha överblick på att det verkligen finns tillräckligt.

Bra i sommar för diabetes

Massor av snabba kolhydrater är en nödvändighet för mig, och jag tvingar även min dotter att ha det. Innan jag hittade det här druvsockret, åt jag bara druvsocker i absoluta nödfall, och gjorde nästan vad som helst för att slippa Dextrosol. Under en period hade jag massor av singelpackad Dajm i handväskan (även om Dajmen smälter är förpackningen sluten, och ingen av mina läckte i alla fall). Men jag måste säga att det underlättar med druvsocker som är gott.

Under en av mina långresor hade jag missuppfattat vart vi skulle. Jag trodde vi skulle åka till en park, typ Drottningholms slottspark, men det visade sig att vi skulle till den amerikanska nationalparken Yosemite. Eftersom jag alltid har allt i handväskan var diabetesen det minsta problemet, mina reskamrater undrade dock om jag alltid brukade klättra i berg med kjol och handväska. Och det brukar jag ju naturligtvis. ;) På den klättringen var det bra att jag hade massvis av godis med och dessutom kommit på att jag kunde minska på snabbinsulinet - som räckte ungefär dubbelt så länge jämfört med dagens snabbinsulin.

Är det så att man plötsligt ska på picnic, och inte har kylfodralet med är det ett bra tips att lägga ner en kall dricka bredvid diabetesväskan. Blir drickan varm får man byta ut den mot en ny kall. Ännu bättre är det om man kan skydda insulinet mot direkt sol, finns skugga är det bäst. Men det gör också stor skillnad om man lägger insulinet under något ljust, t.ex. en vit handduk.

Handduk skyddar

Tipsa gärna om era paniktips!

Marie / Diabetic Designed

Frio kylfodral för insulinpennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värme
Köp nu!
DexiShot drickbart druvsocker cola lemonade
NYHET
DexiShot
DexiShot är vårt eget supersnabba och jättegoda drickbara druvsocker!
Köp nu!