Under resan

Under resan med diabetes

Oavsett om du ska resa utomlands med diabetes eller "bara" i Sverige gäller det att ha tillgång till allt du behöver under hela resan. Samtidigt behöver man ha koll på att inget till diabetesen blir förstört eller tappas bort.

Åker ni bil, tåg eller båt är det oftast lätt att nå allt du kan behöva, men flyger man är det bästa att ta allt till diabetesen som handbagage.

Är det varmt, använd kylfodral för insulinet så att det inte blir för varmt.

Intyget om diabetes är extra viktig när man flyger. Handbagaget brukar bli fullt av diabetestillbehör, dela gärna upp det i flera väskor på grund av stöldrisken. Intyget är viktigt eftersom man kan behöva ta med sig mer i handbagaget överhuvudtaget, och av saker man normalt inte får.

Ha alltid massor av druvsocker till hands, och även reservmat till exempel Digestivekex. Digestivekexen är bra om inte druvsocker räcker för att hindra att blodsockret sjunker och dröjer det för länge med en måltid kan Digestivekex fungerar som ersättning för en hel måltid i nödfall, för mig i alla fall. Annars är resan som för vem som helst, ibland funkar det superbra och ibland är det jättejobbigt med knäppa tider och förseningar. Men förhoppningsvis får man en bra semester när man är framme. ;)

Druvsocker för resa

Frio kylfodral för insulin pennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värmen
Köp nu!
Gluco shots Lift bär citron lime prova på
Bästsäljare
Gluco Shot
Gluco Shot är ett helt nytt snabbt sätt att höja blodsockret, som passar jättebra vid diabetes.
Köp nu!