Kylfodral insulinpump

Bästa sättet att kyla insulinpumpen

Många frågar hur man enklast kyler sin insulinpump i varmt väder. Frio Original Kylfodral för pump är vårt svar! Själva pumpen hålls sval och du kan även peta in den del av slangen som inte används, så också den blir svalare. Kylfodralet har hällor som du kan fästa i ett skärp.

Pumpkylfodral

Här hittar du Kylfodral insulinpump bruksanvisning med bilder. Frio Original Kylfodral för pump behöver ingen kyla och inga batterier för att fungera, utan det räcker med tillgång till vatten. Det gör att kylfodralen även är perfekta för långresor. Frio Original Kylfodral för pump innehåller en skyddspåse som skyddar elektroniken mot fukt. Kylfodralet passar alla insulinpumpar vi känner till.

Kylfodral insulinpump blå

För insulinet du ska ha använda senare och glucagonet rekommenderar vi det större kylfodralet Frio Original Kylfodral XL, du får även plats med engångspennor i reserv.

RocheFrio2

OBS! Lägg inte kylfodralet i en plastpåse eller annat lufttätt utrymme. Effekten försvinner och kylfodralet kan börja mögla. Kylfodralet blöter inte ner dina kläder eller annat omkring, även om det kan kännas lite fuktigt på utsidan.

KylfodralSkärp

Du hittar alla kylfodral hos Diabetic Designed, vi har allt i lager och snabba leveranser.

Scrolla lite längre ner så hittar du hela bruksanvisning med bilder, steg för steg. Keep cool hälsar Marie / Diabetic Designed

 

Kylfodral insulinpump bruksanvisning

Så här lätt använder du våra vattenkylda kylfodral för insulin. Vattnet ska vara rent men behöver inte vara iskallt. Däremot kyler kylfodralet mer i början om riktigt kallt vatten används.

 

1) Så här ser kylfodralen för insulinpump ut:

Pump_Lila2

2) Ta ut båda innerpåsarna från Frio Original Kylfodral för pump. Den tunna påsen överst på bilden skyddar pumpens elektronik mot fukt. Den undre påsen som ser ut att vara lite vadderad och har en etikett med FRIO är kylpåsen.

Pump5

3) Blötlägg kylfodralets kylpåse. Vattnet behöver inte vara iskallt, men kyler mer i början om det är det. Använd rent vatten.

Pump2

4) Var noggrann med tiden, Pumpfodralet ska blötläggas 5-8 minuter. Ta gärna tid.

Kylfodral Ta tid

5) Om gelé-kulorna har fördelat sig ojämnt i innerpåsen kan du skaka och trycka försiktigt för att få en jämn fördelning.

Kylfodral Fördela innehållet

6) Torka av innerpåsen.

PumpTorka

7) Nu kan du lägga i pumpen i innerpåsen som skyddar mot fukt. Och därefter stoppa ner den i kylpåsen.

Pump6Pump8

8) Lägg tillbaka innerpåsarna i ytterpåsen.

Pump10

9) Om du inte behöver hela slangen går det att peta in den del du inte använder i kylfodralet. Då blir den delen av slangen lite svalare.

Pump12

9) Stäng kylfodralets ytterpåse.

Pump13

10) Så länge fodralet är blött fungerar det, beroende på hur varmt det är 1-3 dygn. Temperaturen sänks om man skakar på det då och då.

11) När kristallerna börjar kännas i kylfodralet behöver det blötläggas igen. Det är jätteviktigt att inte blötlägga för länge, 4-5 minuter räcker oftast.

12) När du inte ska använda kylfodralet mer måste innerpåsen att torka helt innan du kan lägga undan det. Lägg den gärna i solen i ett fönster, och vänd på den då och då. Det kan ta flera veckor innan kylfodralet är helt torrt. För att undvika att kylfodralet ska börja lukta fukt och på sikt mögla rekommenderas max 3 veckors användning i följd. Därefter bör kylfodralet torka helt innan man använder det igen. Har kylfodralet börjat lukta mögel beror det på för dålig luftcirkulation, alltså att det förvarats för tätt. Det är inte fel på kylfodralet och det går inte att reklamera. Mögellukten kan försvinna/minska om innerpåsens yta försiktigt tvättas för hand, med milt tvättmedel eller diskmedel, man kan även gnugga försiktigt med en mjuk tandborste. Eventuell lukt påverkar inte kylfodralets funktion.

Här köper du kylfodralen - hos Diabetic Designed!

Lycka till önskar Marie / Diabetic Designed

Frio kylfodral för insulin pennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värmen
Köp nu!
Gluco shots Lift bär citron lime prova på
Bästsäljare
Gluco Shot
Gluco Shot är ett helt nytt snabbt sätt att höja blodsockret, som passar jättebra vid diabetes.
Köp nu!