Sockerfri Kladdkaka med Kokos och Mandel
Ljuvligt god sockerfri kladdkaka med kokos och mandel
Har du också saknat en riktigt god sockerfri kladdkaka som passar diabetes? Den här läckra sockerfria kladdkakan har ljuvlig smak av choklad med milda toner av kokos och mandel. Den är även naturligt fri från gluten och laktos. Laga sockerfri kladdkaka med kokos och mandel snabbt och enkelt med vårt recept.
Från oss behöver du köpa
De övriga ingredienserna finns i vanliga matbutiker. Vår sockerfria kladdkaka är innehåller få kolhydrater och få kalorier, perfekt vid diabetes men även om du vill hålla nere vikten.

Ingredienser Sockerfri Kladdkaka med Kokos och Mandel
- 3 ägg
- 1 dl kokosolja
- 2 dl sockerfritt farinsocker
- 4 msk kakao
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 krm salt
- 1 msk kaffepulver (lös upp i vattnet)
- 0,75 dl vatten
- Fett, tex smör, att smörja formen med
- Kokosflingor att pudra formen med
Sockerfri kladdkaka gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält kokosoljan i en kastrull eller i mikron.
- Blanda kaffepulver med vatten.
- Blanda samman alla torra ingredienser. Sikta kakaon om det är klumpar i.
- Rör ner ägg och kokosolja och kaffet i vatten.
- Häll smeten i en form med avtagbara kanter och bred ut den till ett jämnt lager.
- Grädda mitt i ugnen i ca 16 - 18 minuter.
Om det finns kokosflingor kvar i formen är de jättegoda och fina att dekorera kakan med. Vi gjorde på bilderna.
Servera gärna med vispad grädde.

Energivärde Sockerfri kladdkaka med kokos och mandel
Vi har räknat med att det blir 10 bitar sockerfri kladdkaka. Det betyder att varje bit innehåller ca 3,5 gram kolhydrat och ca 199 kcal. En bit kladdkaka tillagad på traditionellt sätt innehåller ofta ca 50 (40 – 60) gram kolhydrat / bit!
