Test av naturliga sötningsmedel

Vi på Diabetic Designed har testat en uppsjö av olika sötningsmedel genom åren. För oss med diabetes är det viktigt att sötningsmedlet verkligen är kalorifritt. Personligen gillar jag (Marie) bäst naturliga alternativ. Stevia är ett bra naturligt sötningsmedel, men ni som testat vet att den bittra bismaken ofta är ganska hemsk. För att stevia ska fungera måste det balanseras med något annat sötningsmedel. 

Vi har valt att arbeta med sötningsmedel från SUKRIN som är balanserade med den naturliga sockeralkoholen erytritiol. Dessa två sötningsmedel tar fram det bästa hos varandra och SUKRIN:s balans (svårt att få rätt) ger mycket god smak.

Test av sötningsmedel

Smaktest 3 sötningsmedel - och strösocker

Vi testade smaken på 3 olika sötningsmedel och jämförde med strösocker.
 
Sötningsmedel som testades:

Som jämförelse användes ekologiskt strösocker från Dansukker.
 
Vi blandade lika delar sötningsmedel (och socker) med kokande vatten för att kunna jämföra, som en sockerlag. Därefter smakade vi på vätskan.
 
Jag var beredd på att det skulle vara lite äckligt ändå. Upplöst i vatten känner man alla bismaker – och jag är otroligt känslig för stevia. Men vi blev så förvånade. Alla sötningsmedel var helt utan bismak, det är första gången någonsin jag smakat!
 
Allra bäst smakade 1/1 SUKRIN, det smakade faktiskt bättre än strösockret. 1/1 SUKRIN hade en söt och god smak utan att kännas konstgjord. Vätskan var helt färglös.
 
Sockerfritt florsocker SUKRIN smakade sött och gott men var lite tunnare i smaken. Man behöver ta större mängd för att få samma söta smak som 1/1 SUKRIN. Vi uppskattar att det behövs ungefär 20% mer. Sockerfritt florsocker SUKRIN är i särklass bäst på att lösa sig i vätska, även kall sådan. Inget annat sötningsmedel vi testat har varit lika bra avseende lösligheten.
 
Sockerfritt farinsocker SUKRIN smakar precis som farinsocker och kan användas på samma sätt som farinsocker och annat brunt socker. Smaken är söt och god och med en viss smak av bränt socker (eller hur man nu beskriver smaken hos farinsocker). Det sockerfria farinsockret ger vätskan en brun färg liksom vanligt farinsocker.
 
Det vanliga strösockret var konstigt nog en besvikelse. Det smakade så sött att det blev en lite konstgjord bismak. Vätskan blev även lite gulaktig.

Energiinnehåll
Dessa sötningsmedlen ger 0 i kalorier. 
100 gram strösocker innehåller 100 gram kolhydrater, vilket motsvarar 400 kcal...

Vinnaren

1/1 SUKRIN smakade bäst.
 
Sötningsmedel 1/1 SUKRIN är vårt bästa alternativ till vanligt strösocker!

På andra plats kommer sockerfritt florsocker SUKRIN, med högre dosering är det lika gott som 1/1 SUKRIN. Det sockerfria florsockret är absolut bäst i kall vätska.

Många har redan det sockerfria farinsockret som favorit. Det passar perfekt istället för vanligt farinsocker, rörsocker och muscovadosocker men ger en annan smak än vanligt strösocker.

   

Frio kylfodral för insulinpennor
Bästsäljare
FRIO kylfodral
Håller ditt insulin svalt i värme
Köp nu!
DexiShot drickbart druvsocker cola lemonade
NYHET
DexiShot
DexiShot är vårt eget supersnabba och jättegoda drickbara druvsocker!
Köp nu!