Pressmeddelande

by Marie Fahlin

Diabetes uppmärksammas med ett Diabeteskalas

Idag får ungefär 2 barn om dagen diabetes typ 1. Det är tre gånger fler än alla barn som får cancer. Det går inte att blir frisk från diabetes, och barnen måste dagligen ta många sprutor eller ha en insulinpump för att överleva.

Diabetic Designed AB, som startats och drivs av Marie Fahlin, säljer produkter som gör livet med diabetes enklare. Både Marie och hennes ena dotter har diabetes.

En del av Diabetic Designeds affärsidé är att skapa positiv inspiration kring diabetes. Därför arrangerar Diabetic Designed ett Diabeteskalas för barn med diabetes lagom till Världs­diabetesdagen 2014.

– Diabeteskalaset är vår hyllning till alla barn med diabetes. Det behövs verkligen att det händer något kul för barn med diabetes. Samtidigt är det här vårt sätt att uppmärksamma att diabetes finns, säger Marie Fahlin, Diabetic Designed.

diabeteskalasetjpg.jpgDiabeteskalaset genomförs den 15 november kl 14 på hotell Scandic Alvik i Stockholm. Det finns plats för 144 barn och medföljande föräldrar. Hotellkedjan Scandic är sedan många år välkända för sitt miljö- och samhällsansvar.

– Vi tycker det är roligt att Scandic kan vara med och stödja en så här viktig sak, säger Stefan Saager Righetti, hotelldirektör på Scandic Alvik. Vi ser Diabeteskalaset som en del i vår satsning på samhällsansvar.

Läs mer om Diabeteskalaset här: https://diabeticdesigned.se/diabeteskalaset/

Biljetterna till Diabeteskalaset släpps den 19 september 2014 och 10 % av intäkterna går direkt till Barndiabetesfonden, som finansierar forskning om diabetes typ 1.

För mer information, kontakta:

Marie Fahlin, Diabetic Designed AB. Tel: 0703 33 95 00 eller Mejl: marie@diabeticdesigned.se

Stefan Saager Righetti, Scandic Alvik. Tel: 08 517 661 00 eller Mejl: stefan.saager@scandichotels.com

Pressmeddelandet skickas från Diabetic Designed AB, http://www.diabeticdesigned.se/ och mejl: marie@diabeticdesigned.se,

Om du inte vill ha fler Pressmeddelanden går det bra att avbeställa här