Supergod nyttig glass med mango
En supergod nyttig glass som du gör på ungefär en kvart, låter det för bra för att vara sant? Men djupfryst frukt är nyttigt och lika så naturell yoghurt. Det här är en variant på ett lyxigt mellanmål som även blir en utmärkt efterrätt. Det är enkelt och går snabbt att göra den här supergoda nyttiga glassen.
Ingredienser nyttig glass med mango
- 1 pkt djupfryst mango i bitar (250 gram)
- 200 gram yoghurt 10 % (jag använde turkisk)
- Sötningsmedel efter smak, jag tog ungefär 1 msk sockerfritt florsocker från Sukrin. Det är gott, går lätt in i glassen och påverkar inte blodsockret. Samma volym sockerfritt florsocker ersätter vanligt socker.
När du köper yoghurt till din nyttiga glass är mitt tips att läsa på innehållsförteckningen. En del yoghurtsorter innehåller många olika ingredienser medan andra endast innehåller pastöriserad mjölk och grädde samt yoghurtkultur. Personligen väljer jag en yoghurt med dessa få ingredienser. Sötningsmedel i glass kan vara svårt att få att gå in tycker jag, och är numera superglad över att ha upptäckt Sukrins sockerfria florsocker. Det är gott, påverkar inte blodsockret och doseras som vanligt (flor-)socker.
Gör nyttig glass med mango så här:
- Häll upp den djupfrysta mangon i en mixer.
- Häll upp yoghurten i mixern.
- Mixa tills du får en slät konsistens.
- Smaka av. Behövs sötningsmedel så tillsätt detta.
- Ät din supergoda nyttiga glass med mango direkt, den har perfekt konsistens då. Det passar väldigt bra med färsk mynta till, som jag dekorerade med.
- Eller häll upp i in i en burk och ställ in frysen. Tänk på att ta ut och tina ett tag innan du ska äta i så fall.
Om du gillar vår mangoglass, prova gärna vår blåbärsglass också. Receptet hittar du här: